Tutorial Intarit Arc Stergator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tutorial Intarit Arc Stergator

Ai patit ca atunci cand folosesti stergatoarele pe timp de ploaie si ele incep sa scartie dar cel mai enervant lucru cand incep sa sara pe parbriz? Na eu sper ca am gasit rezolvarea, deci nu e o garantare
    Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Cristi daca asta e solutia esti mare, dar eu inca sunt de parere ca e de vina cauciucul prost din care sunt facute stergatoarele.
    sigpic

Comment

O intrebare cand spirtrezi stergatoarele balanseaza de 5x si in mod normal cu aceea functie ar fii de 3x la o spirtrare lunga ....
      sigpic

Comment

yrman: si eu am zis ca e din cauza cauciucului din stergatoare, dar le nimeresti greu pe cele bune, as aca ne descurcam cu ce gasim
        felix. m: si unde-i intrebarea? vroiai sa intrebi de ce la mine face de 5x in loc de 3x cum ar fi fost normal? pai io's mai smecher, am modificat din DDT2000 cate baleari sa faca. in loc d 1x imi face de 3x si in loc de 3x imi face de 5x. as aam vrut eu, poti seta de cate ori vrei
        Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

din cate am aflat eu, numarul de baleieri se poate modifica cu ddt.ul, si daca nu ma insel 5 e maxim
          si in legatura cu stergatoarele, le.am schimbat acum cateva luni si inca nu au inceput sa scartaie, dar cand or sa se uzeze or sa inceapa iar scandalul, eu sunt de parere, la fel ca yrman ca vina este a cauciucului prost din lamele
          Last edited by nicu_rcn; 17 June 2011, 23:22.
          sigpic

Comment

interesanta idee , eu am gume bosh aero de 2 ani fara scartieli.
            sigpic #

Comment

Originally posted by crististreulea View Post
              Ai patit ca atunci cand folosesti stergatoarele pe timp de ploaie si ele incep sa scartie dar cel mai enervant lucru cand incep sa sara pe parbriz? Na eu sper ca am gasit rezolvarea, deci nu e o garantare
              bravo! tine-o tot asa

Comment

apreciez munca depusa, dar am totusi 2 intrebari:
                1. motorasul va lucra mai greu din cauza fortei de frecare(care clar s-a marit) nu-i dauneaza oare acest lucru?
                2. oare parbrizul nu se va zgaria mai repede?

Comment

salutare

am incercat si eu acest "upgrade". nu mia iesit in sensul ca bucata de metal in care este agatat acel arc in discutii sa rupt in bucati cand am incercat sa-l scut. probabil din cauza vremii si a aliajului mai moale.
                  miam cumparat un brat nou si am schimbat originalul.
                  si acuma vine i chestie interesanta: dupa ce lam montat aceasi lamela de stergator care scartaia inainte cu bratul vechi acum tace, fara sa scoate vreun sunet. cel din fata pasagerului din dreapta in continuare scartaie.
                  cred ca este o dovada f. buna ca acel arc este vinovat pentru multe...
                  Mersi Cristi de totorial!

Comment

fara legatura cu ce discutati...va rog spuneti-mi si mie ce stergatoare bune sa-mi cumpar?
                    s-a desprins cauciucul de pe cele originale.Si spre rusinea mea...cum se schimba?Mersi anticipat!

Comment

sunt mai scumpe dar iti recomand bosch aero, tin vreo 2 ani
                      sigpic #

Comment

Eu am stergatoare ieftine (sunt normale/clasice, nu aero sau te mai miri ce...) pe la 7-8 lei bucata, ALCO - ALCA, nu mai tin minte exact; Oricum sunt intr-o cutie albastra - bleo asa... Le am de asta iarna si inca sterg bine.

edit: am uitat sa specific sunt grafitate.
                        Last edited by PrietenCuTine; 21 September 2011, 10:29.
                        sigpic

Comment

@ fanethegreat - incearca Bosch Twin Spoiler de 54 cm (dacia original este de 50 sau 52cm) - este versiune clasica de stergator si merge destul de bine, eu mi-am schimbat stergatoru origunal cu unu dinasta prin martie (cel original avea 2 luni si era deja uzat) iar bosch-ul il am de atunci si merge perfect. Am mai pus la cativa colegi de pe forum si toti au fost multumiti. Iar pretul e rezonabil (parerea mea) incepe de la 60 ron, depinde de magazin.
                          Super Oferte Accesorii Logan

Comment

Originally posted by crististreulea View Post
                            Excelent tutorialul.

Am facut modificarea si functioneaza.

Efectul este garantat.

Dupa ce am indoit acel 'c' metalic zgomotul a disparut. Si folosesc exact acelasi stergator care inainte scartaia ca naiba.

Multumesc Cristi pentru solutie.

Nu are rost sa investiti zeci de lei in stergatoare scumpe sau sa cumparati brate noi. Solutia lui Cristi este cea buna.

De curiozitate am incercat sa ridic bratele stergatoarelor unui VW Golf 6 si am observat ca arcurile bratelor sunt foarte puternice comparativ cu cele de pe Logan.
                            Logan GPL 1.4

Comment

Interesant. Din păcate eu nu pot sa scot stergatoarele. Butucul are o forma conica, pusă invers, cu baza mare spre exterior. Sunt bagate cu o scula specială prin presiune. Dacă vreau sa scot un stergator tre sa merg la service si costa cam 30-40 RON. Aveți idee de ce au făcut așa stergatoarele mai nou ? In afara de luat bani de la șoferi.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google