Tutorial montat folie pe luneta si geamuri laterale

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tutorial montat folie pe luneta si geamuri laterale

Stiu ca suntem incepatori si precis nu am facut chiar cum trebuie, dar daca tot a aparut un cobai dornic de teste, de ce nu?
    Asa ca ne-am facut curaj, mai mult ei, si ne-am apucat de treaba. Corect spus ar fi ca s-au apucat ei, eu eram responsabil cu filmatul.
    Folia a fost cumparata de la Alfarom trans si a venit cu 3 abtibilde ce se lipesc pe geamuri si o foaia cu omologarea, deci totul este legal. A venit foarte bine ambalat intr-un tub de carton, totul dintr-o bucata si avea dimensiunile 2m x 1.5m. Pretul undeva pe la 160-180 lei, nu mai retin.
    Am inceput cu luneta, multe incretituri care ulterior au fost scoase prin incalzirea cu aer cald cu un feon industrial. Desi pare dezolant la un moment dat, incet incet se scot toate cutele. Un meserias scotea toate cutele din prima si in nici uncaz in 2 ore cum am facut noi
    Alex, cunoscut ca si MAT'u, a dorit montajul foliei fara a demonta geamurile de pe usi, asa e mai usor deoarece nu risti sa zgarii folia cand montezi geamul la loc. Cu atat mai mult cu cat geamurile de la usile spate se scot destul de greu.
    Principalul e ca la final totul a iesit cum trebuie si nenea MATU'u a fost multumit de rezultat. Asa e piele?
    partea intai

partea a doua
    Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

naspa ca n-ati dat geamurile jos...in rest a iesit ok din ce se vede, dar la geamuri nu cred ca v-a dura mult
    " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

Deci feonul industrial e al meu, deci DA?, deci de aia!!Just kidding!
      Sper sa il returneze MAT inapoi ca ii de vreo 2 luni la el!!
      MIR.ul Meu http://www.loganclub.ro/forum/cam_as...61.html?t=3761

Comment

Pt geamurile fata si spate se scoate chederul de jos si se baga folie pana jos ( se taie mai lunga ) cu racleta si cand o sa pui chederul inapoi nu mai are cum sa agate folia si sa o dezlipeasca ( EU asa am facut) .... in rest in filmulet arata ok ....
        ABS+ 1.6

Comment

pe viitor sa tineti minte :
          cutele e voie sa se faca intr`o singura directie , adica doar in sus nu si in lateral sau invers ,pentru ca altfel alea din lateral sau sus nu se vor strange foarte usor sau deloc , dupa cum ati patit si in partea de sus ) aia inseamna ca folia trebuia sa vina pusa invers pentru ca partea de sus si jos trebuie sa se stranga .Folia alfarom nu se prea strange cum trebuie .De aia LLumarul sau Solarzoneul vine in suluri mari unde nu esti obligat sa pui luneta dupa dimensiunea cea mare a sulului ci in partea care se strange .
          Last edited by Cristi_Xp; 21 July 2011, 11:15.
          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Adica pe directia de "laminare"! :P
            MIR.ul Meu http://www.loganclub.ro/forum/cam_as...61.html?t=3761

Comment

streulea te felicit pentru curajul tau de a filma asa ceva,eu m-am "stricat de ras"sincer nu mai stiu daca acest tutorial e facut la mijto sau e pe bune
              Pt a incepe ai nevoie de solutie special cu ph neutru,cater,folie,pulverizator,feion cu aer cald si multa indemanare.
              Folia se mu7leaza intotdeauna pe exterior iar dupa ce ai intinso bine se taie cu caterul dupa forma geometrica a geamului,se dezlipeste folia si se aplica pe geam(interior)
              Racleta sa fie cu lamela din silicon pentru a nu zgaria folia cand scoti bulele de apa si nu deschizi geamul 2 zile
              Tare tutorialul ;))

Comment

Originally posted by 89.MIR View Post
                Adica pe directia de "laminare"! :P
                pe directia sus jos ca acolo e mai bombata luneta .
                oricum la cati bani am dat a proasta pe folie de piata care arata ca naiba pe masina prefer la orice ora sa dau 4 mil sa pun folie omologata care nu trebuie schimbata in fiecare an .Hai ca in cazul vostru s-a folosit folie alfarom care e un pic mai buna decat aia de pe piata ,dar nu cu mult )
                Last edited by Cristi_Xp; 22 July 2011, 00:52.
                Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

este foarte util un asemenea tutorial de montat folie pe geamuri,cred ca am sa-mi pun si eu,cu ceva ajutoare...brovo crististreulea merita timpul alocat!
                  sigpic

Comment

Streulea, pana la un moment dat ce ai facut tu este legal.
                    Este legal ca ai hartie ca folia este omologata de RAR si ca ai cele trei abtibilde.Atat ai legal
                    Ce lipseste? Folia trebuia montata de o societate care este autorizata de RAR de a monta folii (lista acestor societati o gasiti numai pe situ-ul rar), societate care mai adauga la montajul foliei, pe fiecare geam foliat, o holograma RAR cu o serie, holograma lipita direct pe geam peste care s-ar fi pus folia (cate o holograma pe fiecate abtibild pe care ar fi trebuit sa-l pui si tu prima data pe geam apoi folia peste el). La final, societatea ti-ar fi inmanat un document cu stampila societatii, cu o serie (atribuita de rar si care ii da dreptul de a aplica folii) serie care se gasea si pe hologramele puse deja intre geam si folie, document stampilat si semnat de catre un reprezentant rar. Ti-o spune cineva patit..., am fost oprit de rar si tot alfarom trans am avut.Felicitari pt tutoriale
                    Last edited by f0rdiesel; 22 September 2011, 18:38.
                    Cainele care latra nu musca!

Comment

Si eu am la geamul spate stanga puse doua abtibilduri cu RAR. Ceva alb cu albastru de genul celor care se pun pe toate produsele omologate de RAR: piese, consumabile etc.
                      Si am si acte privind omologarea produsului (folia) si autorizarea firmei sa monteze folie. Folia este LLUMAR.

Comment

Originally posted by logan21cdc View Post
                        Si eu am la geamul spate stanga puse doua abtibilduri cu RAR. Ceva alb cu albastru de genul celor care se pun pe toate produsele omologate de RAR: piese, consumabile etc.
                        Si am si acte privind omologarea produsului (folia) si autorizarea firmei sa monteze folie. Folia este LLUMAR.
                        Asa si trebuie, fara documentul care atesta ca ti-a fost montata de service autorizat de rar nu e ok.Da, holograma aia este alb cu albastru si are o serie pe ea, serie care se gaseste si pe autorizatia (autorizatia care ti-o da dupa aplicarea foliei) care atesta ca firma este indreptatita de rar de a monta folii.Aceasta autorizatie o cere rar-ul cand esti oprit dar si pe cea care atesta ca si folia este autorizata de ei
                        Last edited by f0rdiesel; 22 September 2011, 19:02.
                        Cainele care latra nu musca!

Comment

ce chinuiala dracu , si eu mesteresc pe la masina dupa sfaturile membrilor , dar treaba asta nu o sa o fac niciodata ma apuca nervii prea multa migala si finete trebuie .
                          cand am cumparat masina a avut folie pe laterale si luneta iar la rar la identificare au cerut actele pentru folie ,cum nu am avut am dezlipit toata folia de pe masina , mare pacat ca era frumoasa tare.

Comment

Originally posted by f0rdiesel View Post
                            Streulea, pana la un moment dat ce ai facut tu este legal.
                            Este legal ca ai hartie ca folia este omologata de RAR si ca ai cele trei abtibilde.Atat ai legal
                            Ce lipseste? Folia trebuia montata de o societate care este autorizata de RAR de a monta folii (lista acestor societati o gasiti numai pe situ-ul rar), societate care mai adauga la montajul foliei, pe fiecare geam foliat, o holograma RAR cu o serie, holograma lipita direct pe geam peste care s-ar fi pus folia (cate o holograma pe fiecate abtibild pe care ar fi trebuit sa-l pui si tu prima data pe geam apoi folia peste el). La final, societatea ti-ar fi inmanat un document cu stampila societatii, cu o serie (atribuita de rar si care ii da dreptul de a aplica folii) serie care se gasea si pe hologramele puse deja intre geam si folie, document stampilat si semnat de catre un reprezentant rar. Ti-o spune cineva patit..., am fost oprit de rar si tot alfarom trans am avut.Felicitari pt tutoriale
                            Sunt 2 societati in toata tara autorizate RAR care monteaza folie ( AlfaRom si inca o firma prin Bucuresti ). Holograma RAR aveau si ei din moment ce au cumparat folia cu autorizatii doar ca nu a fost pusa intr-un service autorizat folia.
                            Documentele nu se semneaza la RAR. Nu este obligatoriu mentionarea in CIV a foliei .
                            Nu-i bai...

Comment

Ce nu imi place ca puneti tot raul in fata , zici ca suneti politisti . Stiu 100 de cazuri ce au folie montata de un prieten , apoi si-au cumparat autorizatia aia si alea de le lipesti pe fiecare geam . Si nimeni nu a patit nimica , inclusiv eu !

PUNETI-VA TATA FOLIE ORIUNDE , OMOLOGARE(MAI EXACT HARTIA AIA PE CARE SE UITA POLITISTUL APROX 1SECUNDA PENTRU A VEDEA DACA E SAU NU OMOLOGAREA , SA NU II DAI O COPIE A UNUI BULETIN) SI ASTA E .

Am fost oprit de 4 ori de cand am folie , NICIODATA nu sa uitat la hologramele alea din geam sau cum se numesc , de omologare nu mai zic , ca doar arunca o privire .

Nu dati cu parul , este doar o parere persoanala !!!
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google