If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
becul este lipit, doar daca dai jos toata placa si e putin cam greu.
sau te lipesti cu noul bec de vechile fire
stiu de unde sa ma leg. nu stiam daca se scoate placa,ca am tras de ea si nu vrea. dar o sa ma descurc.
P.S. datorita tutorialului tau acum am si eu o consola mai frumoasa.
Multumesc
salut! ma bate gandul sa schimb si eu luminile la bord si consola. felicitari pentru tutorial cristi, chiar ne faci viata mai usoara. acum o intrebare? la cd player se merita sa ii schimbi becurile, sau mai bine ma orientez spre unul nou asa cum vrea eu. ms
stie cineva cum se scoate becul la butonul cu impuls (geamuri) ?
Se schimba usor, fara sa dai placa jos ( care se da foarte greu ) ..trebuie doar multa atentie si rabdare, o ungiera, o penseta si un ciocan de lipit cu varf subtire..si un led de 3mm. daca te intereseaza, iti dau detalii pe PM
Daca e primul model de cd-player ledurile trebuie lipite invers!
O sa caut ceva poze de cand l-am facut pe al meu sa va arat ce si cum . La cel cu fata detasabila ledurile sunt mai mici si mai usor de aplicat!
Toate Bune !
Corect, la Blaupunkt ai nevoie de leduri SMD tip 0805.
Se pot pune si smd tip 3528, dar trebuie sa ajustezi putin pasticul transparent care le acopera.
La primele modele de cd-player (Philips, fara mp3) se folosesc leduri smd tip 3528, intra vreo 23 de leduri, din care 8 buc la afisaj sunt cu pinii intorsi invers si sunt montate in spatele placii si lumineaza prin orificii practicate in circuit. Ciudat, ia in calcul cateva leduri in plus pentru ca ai toate sansele sa rupi pinii cand ii intorci.
pai nu trebuie intoarse "piciorusele" ledurilor pentru ca mai mult de jumatate se vor rupe, pur si simplu ledul montat cu "lumina in gaura" si ridicat cositorul pe laterale pana ajunge la piciorul de metal al ledului sau se pot improviza niste scoabe din piciorusele unor rezistori !
La smd-urile rosii din gama low cost marcajul catodului este exact invers . da jos un led si alimenteaza-l de la niste baterii de 3V. Asa afli sigur si polaritatea.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment