Tutorial Montat Telescop Pe Capota Portbagaj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Multam' ,Cristi. Mi-am montat si eu , au functionat 2 zile si s-a rupt prinderea de plastic la unul dintre ele.Probabil era fisurata.Maine mai iau doua il inlocuiesc pe cel spart.
    Referitor la cele cu rezistenta la deschidere nu stiu ce sa zic....probabil ca nu vor impinge deloc capota in sus !!!! Eventual sa intarim arcurile capotei pana cand forta acestora depaseste "franarea" telescoapelor
    Am dat peste asta in google

---->http://pdf.directindustry.com/pdf/su...-88904-_4.html

in tabele se vede clar "extension force" = 0 N....

Fiind din Brasov am indoieli ca cele actuale , cu "capetele" din plastic vor rezista la iarna la - 30grade...dar la 5 ron bucata le schimbam...poate reusesc sa scornesc ceva metalic sa agat de bilele acelea...

Oricum ideea e beton.Felicitari inca odata.
    Last edited by cristisgm; 15 September 2011, 22:20.

Comment

salutare
      cineva din zona Sibiului imi poate sa-mi spuna si mie de unde pot sa achizitionez si eu o pereche de astfel de telescoape pt. porbagaj ?

Comment

Amortizor portbagaj

Originally posted by rossyy View Post
        salutare
        cineva din zona Sibiului imi poate sa-mi spuna si mie de unde pot sa achizitionez si eu o pereche de astfel de telescoape pt. porbagaj ?
        Darel(broscarie),grandor pe str Dorului,Ambient si probabil Baumax(cel mai aproape de tine).Poti sa incerci si in Selimbar la magayinul de materiale de constructii...
        Programari chei Logan - Resoftare Logan 1.4-1.6 si Solenza 1.4http://www.loganclub.ro/forum/showpo...&postcount=300

Comment

ms huffy
          esti un domn.

Comment

Aveti grija daca va montati telescoape la capota cu buton si deschide vreun prieten sau cineva care nu stie , are instinctul de al ridica cu mana iar telescoapele sau unul din ele pocneste si dechiderea nu o sa mai fie lenta. Am patit o de doua ori ...o data tata a deschis portbagajul si mi a bulit un telescop , am gasit la un magazin si am luat altul dar aceiasi soarta a dechis un prieten si a pocnit din nou

Comment

Salut Cris. Din ce a scris tonyx "pistonul trebuie montat cu partea groasa pe tija de culisare a capotei si atunci nu va mai actiona treptat ca si in tutorial (nu este neaprat depinde in mare parte de pistoane)"este adevarat,mai se deschide in reprize capota?
              Toţi cei care folosesc strada poartă în memorie imaginea unui accident de drum impresionant.

Comment

Salutare! Am montat amortizoarele la portbagaj imediat ce a aparut Cristi cu ideea asta super ! La un moment dat, s-au indoit tablitele alea si ca atare am confectionat altele din tabla de inox de 3 mm la care am atasat doi suporti de telescoape(nucile) de la portbagaj de NOVA si gata, problema rezolvata ! In legatura cu inversarea telescoapelor...am incercat dar(la mine!) efectul era acelasi: se deschidea in trepte !Dar asta nu conteaza deloc deoarece mergand astavara la Tg.Ocna in parcare la salina am parcat alaturi de un BMW langa care era soferul respectiv care a bulbucat niste ochi atunci cand portbagajul unui Logan s-a deschis singurel ,pana sus , la o simpla apasare a telecomenzii !!!! Asa ca efectul (si utilitatea) sunt superOK !
                LOGANIST CONVINS !!!

Comment

Salut pe toti !! E formidabila ideea lui Cristi Streulea, am aplicat-o cu mici imbunatatiri: mai intai am pus un punct de sudura pe spatele '"nucilor" din capetele telescoapelor, apoi am pus un bob de vaselina in fiecare capat, pentru a reduce frecarile. Aceasta a dus la o ridicare mai rapida a capotei. Pentru a contracara acest lucru, am scurtat cursa de intindere a arcurilor prin adaugarea unei tije gaurite lunga de 5-10 cm (pentru reglaj) intre arc si caroserie (langa stop). Pentru ca tamponul de amortizare al capotei sa nu loveasca puternic la capatul cursei in marginea de sus a portbagajului, am adaugat doua arcuri de stergator (numai unul nu face fata) legate in paralel, plus un cablu (de frana de la biciclete) cu surub, pentru reglaj fin, acestea in paralel cu unul din telescoape. Rezultatul este uimitor, aproape ca in tutorialul lui Cristi, dar cu telescopul mare si lung. Imi pare rau ca nu pot atasa acum imagini sau film, dar sper ca am fost destul de explicit. Am omis sa precizez ca pe masina am alarma cu optiune deschidere portbagaj din telecomanda. Efectul prin parcari asupra celorlalti este cum se spunea mai sus...
                  Last edited by UNUUNU; 9 October 2011, 15:32.

Comment

UNUUNU!
                    pune si tu niste poze ca sa intelegem mai bine ca ne-ai ca-m bagat in ceata.

Comment

Salutare baieti , am avut si eu problema asta dar am rezolvat problema fabricand piesele din metal de 6 mm
                      Attached Files

Comment

Am reusit ceva poze... poate acum e mai clar pentru toti, chiar daca imaginile nu sunt de calitate...
                        Attached Files
                        Last edited by crististreulea; 30 November 2011, 18:42. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Originally posted by adil View Post
                          Salutare baieti , am avut si eu problema asta dar am rezolvat problema fabricand piesele din metal de 6 mm
                          Asta da treaba !!! Piesa de langa bancheta este la fel de "hotarata"?

Sincer vreau si eu 4 bucati...platesc materialul , manopera si transportul.Daca te decizi sunt amator , astept un pret.
                          Stima.
                          Last edited by cristisgm; 14 October 2011, 18:53.

Comment

Am cautat un asemenea telescop (care franeaza la deschidere)si e 50 de ron, la comanda... cam mult... asa ca am cumparat 2 normale, una dinele am rupt si celalalt l-am montat, si unu singur e mult prea mult, cu usurinta deschide, doar ca nu il deschidea pana sus, nu l-am pozitionat bine pe brat si am pus 2 tampoana de cauciuc la cele deja existente. eu nu stiu la voi da la mine 1 il aruncadestul de repede, doua... ar fii deja mult!ii de 150N. multuesc pentru colegi care au atasat poze

Comment

cristisgm : merci , piesa de langa bancheta este cea originala , dar daca ma supara o rezolv la fel , eu le-am facut la un prieten pe strung , i-am dat modelul original si i-am spus sa le faca de 6 mm,cred ca asa ar costa mult mai ieftin pentru ca transportul e problema nu pretul pieselor, piesele sunt gratis ,nu e mare lucru.
                              Daca vrei eu pot sa demontez piesa si pun poze mai clare.

Comment

multumesc pt cei care au dat detalii. am montat un buton sub ala de reglat faruri si am luat curent de la casetofon, am pus si o siguranta pe traseu.
                                Acum trebe sa montez telescope(sper sa gasesc la praktiker), dar mi-e frica sa nu imi sparga luneta la deschidere.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google