Tutorial pus placaj sub mocheta din portbagaj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tutorial pus placaj sub mocheta din portbagaj

De cand am cumparat masina am observat cum mocheta ce acopera roata de rezerva se deformeaza cand pui greutate. Dupa ceva timp, mocheta ia forma rotii si nu arata deloc estetic, iar in capat catre bancheta arata groaznic, nici nu mai pun la socoteala ca tot ce ai prin portbagaj se opreste in acel loc.
    Asa ca am luat o bucata de placaj care o aveam pe acasa si am pregatit-o pentru taiere. Am folosit o bucata mai mare de carton, am pus-o in portbagaj si cu mana am presat cartonul ca sa ia forma acelei adancituri unde trebuia din fabrica sa vina un capac.
    Am taiat cartonul ca sa fie perfect dupa care l-am pozitionat peste placaj, am insemnat si am taiat.
    Am pus placajul pe pozitie in portbagaj, am pus si mocheta si am insemnat locul acelei gauri din mocheta unde bagi degetul sa o ridici ca sa ajungi la roata de rezerva.
    Pentru bucata de placaj care urma sa rezolve acea indoitura dinspre bancheta, mi-a dat cel mai mult de lucru, am ajustat si reajustat de cateva ori. Acum ca voi aveti dimensiunile de taiere, ar trebui sa va fie mult mai usor.
    Neaparat sa puneti un material/mocheta peste tabla din portbagaj, nu puneti placajul direct pe ea deoarece vopseaua se va zgaria si in timp o sa apara rugina. In plus o sa apara trepidatii, implicit sunete nedorite.
    Desi nu se vede in film, eu am mai avut o a doua mocheta, doar ca sa pot arata dezavantajele nefolosirii acestui capac care sincer, trebuia pus din fabrica. Dar stiti cum e, totul se reduce la costuri.
    Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Asa ceva am facut eu acu vreo 2 ani jumate....numa ca eu am folosit o placa de OSB pe toata suprafata mochetei...deoarece caram trusele de scule. Intradevar, daca era sa umblu la rezerva, era nasol, dar am lasat asa.......pana cand m-am decis sa dau placa jos. Bun tutorial, si ideea cu placajul subtire.....numa ca, apare o mica problema......apa.....daca in caz de, sa zicem, ajunge apa in portbagaj........nu isi face treaba si un covor din cauciuc???
    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Cristi nu uita sa ne impresioneze cu fiecare tutorial in parte! am avut si eu placaj sub mocheta asta! dar am rezolvat problema mult mai simplu, mai frumos si mai util! am cumparat o tava portbagaj din fibra de sticla! foarte dura! si pot cara si peste cu ea...
      sigpicUn logan cometa BT 20 LEA

Comment

salutare
        tot un osb [5mm] am pus si eu,atat ca l-am decupat exact dupa forma mochetei,am taiat placa in 2 bucati si am pus 3 balamale pt mobila ca sa pot scoate roata.

felicitari cristi pt tutoriale
        toate cele bune

Comment

cristi3775: am tava de portbagaj in caz ca se sparge ceva si curge apa. catdespre folosirea cauciucului e mult mai rau, apa de sub o mocheta se mai evapora, de sub un cauciuc nu.
          lucialina: pe mine ma dispera partea de mocheta dinspre bancheta ca se indoia. ca sa am acces usor la rezerva si sa nu patesc ca si tine, am preferat sa o fac din 2 bucati
          adi_b:foarte tare si ideea ta, nu m-am gandit la ea . oricum 5mm e prea gros, poti cara baterii de masina fara sa se indoaie
          Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

pai am pus de 5 mm pt ca in placa am mai montat niste suruburi M5 cu "ochi" de care am agatat corzi elastice si chingi textile.
            acum am si subwofer-ul fixat ok si sta si butelia de la aragaz ,nu mai misca.

Comment

cel mai bine este ca placajul sa fie din doua bucati putin asimetrice (bucat mai mare peste roata de rezerva) pentru a umbla usor la roata de rezerva; eu am lipit osb-ul de mocheta si cand trag de ea se ridica si partea de placaj din zona rotii de rezerva

Comment

fain tutorialul
                +

eu pusesem niste folie pee foarte groasa sub mocheta. nimic altceva, dar tot cam ia forma rotii de rezerva.

tu n-ai facut nici o pana? prea curata roata aia de rezerva.
                internal combustionizer

Comment

Eu am scos acum 3 ani mocheta originala din portbagaj si am facut o copie dupa ea la inca o mocheta mai groasa si cauciucata si o bucata de placaj ca ala din film dar intreg cat mocheta. Placajul l-am pus intre mochete ca sa nu zgarie oala rezervei... ceva mai simplu de atat nu poate fi. Felicitari Cristi pentru munca depusa, ai transpirat un pic ca sa izolezi locul ala.

Comment

Chiar este tare treaba asta cu placajul felicitari

Comment

Placaj sub mocheta portbagaj am si eu dintr-o bucata(taica-miu l-a decupat in 2005 cand am luat primu' logan, nu prea mi-a placut ideea atunci insa m-am obisnuit si il folosesc si acum la loganu' no.2). Nu stiu ce grosime are dar e un pic greu.

Comment

eu i-am pus inca din 2006 un carton mai gros de ambalaj decupat exact pe forma mochetei e usor si practic

Comment

bun tutorial, felicitari Cris(am urmarit ap toate tutorialele) si ideile voastre, dar nu a cautat nimeni acel capac peste rezerva care ar fi trebuit montat 'din fabrica'?

Comment

Working...
                          X
                          Anulare DPF
                          Politica de Securitate Google