Izolat Fete De Usi Cu Garnitura Termopan!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Asa zici tu Alex,,,Munca a dat rezultatele dorite. Am izolat cu cate doua straturi de folie de 0,5mm,adica 1 cm de izolatie toata caroseria..adica: capota motor,plafonul,usile,stalpii fata/centrali/spate,polita difuzoarelor spate,spatiul dintre bancheta spate si portbagaj,toate traversele de ramforsare ale plafonului si in toate gaurile posibile am bagat folie taiata fasii.
    Nu mi-a mai ramas folie pt peretele dintre motor si habitaclu (ca vreau sa schimb izolatia veche) si pt portbagaj.
    Dar mai cumpar si rezolv si treaba asta.

Vreau sa spun ca zgomotul ce provine din exterior s-a redus semnificativ. Sa zicem ca s-a redus cu 30/40%.
    Alte Avantaje: au disparut greierii ,tabla plafonului s-a intarit si numai suna a gol sau sa se lase la cea mai mica apasare,usile se inchid altfel,muzica se aude mai bine si numai zdrangane toate cele cand o dau mai tare.
    Daca ascult muzica la un volum cat de cat mediu,,de afara nu se mai aude mare lucru,,decat zgomotele puternice de la masini grele,tramvaie si tobe sport etc.

Ps,,,daca cineva a facut toate operatiile descrise de mine mai sus poate sa se pronunte. Daca a izolat decat usile si apoi a asteptat sa se lase linistea in masina lui,,rau a facut. Adica ...degeaba izolezi numai usile fata/spate ca mare lucru nu se intampla. Daca izolezi tot,absolut tot,,situatia se schimba radical.
    Cine nu ma crede si sta in Bucuresti,,se va convinge cand ne vom intalni.
    Last edited by Ivan Marian; 11 October 2012, 17:52.

Comment

inseamna ca nu ai mers cu o masina izolata cu ce trebuie.

Comment

Specifica ce masina ! Cu logan izolat cum trebuie,,,in nici un caz Cu alte masini straineze DA.

Comment

Mariane marele zgomot nu vine de la vant sau rulaj ci de la motor. Mergi pe autostrada cu 130-140 scoate pe liber sa vezi ce liniste se face in masina. Eu am pus fonomin pe podea, prin stalpi, in portbahgaj, pe peretele de foc si in bord, in usi am pus fonomin din greu si buretel mai mic, iar pe exteriorul peretelui de foc am dat 3 straturi de vopsea insonorizanta (cauciucata) si am pus folie din aceea aluminata cum ai pus tu de 15 parca (am dat 50 de lei parca pe 1m2), zgomotul s-a diminuat dar dupa o luna in care m-am obijnuit cu ea mi se pare la fel de zgomotoasa. Eu facusem niste masuratori cu decibel metru dar nu am avut timp si chef sa vad diferentele inainte si dupa, poate intr-o zi o sa le verific.
          Last edited by o8MeLC; 11 October 2012, 22:46.

Comment

Originally posted by o8MeLC View Post
            Mergi pe autostrada cu 130-140 scoate pe liber sa vezi ce liniste se face in masina.
            MAi,,eu merg,cu mai mult de 130/140,,dar la mine e liniste rau la viteza aia.
            Uiti ca motorul 1.6 16 v e mai silentios fata de 1.4 la viteze mai mari de croaziera.
            Si bravo tie pt treaba facuta,,sigur ai si alte avantaje in afara de zgomotul motorului.

Ps...Eu nu as pune fonomin in masina nici sa ma bati,mai bine o las cheala. Ala retine apa,se usuca foarte greu...apoi in masina cu timpul apare un miros greu si incarcat de umezeala si mucegai.
            Folia de parchet cel putin nu are treaba cu apa pt ca nu o retine,,asta e un alt avantaj al foliei.
            Last edited by Ivan Marian; 12 October 2012, 09:41.

Comment

Sa stii ca mai toate masinile, chiar si loganul, la pedalier are fonomin pus pe podeaua din scartietoare. E adevarat ca e mai densa dar este acelasi material, la fel e pus si pe peretele de foc din fabrica sub acea protectie de cauciuc.
              Totusi raman la parerea mea ca motorul e de vina pentru zomotul din masina si ca aceasta problema se rezolva foarte usor, o vinzi :d.

Sa nu se inteleaga ca motorul este zgomotos peste medie ci doar ca nu vei reusi tu acasa niciodata sa izolezi peretele de foc decent.
              Last edited by o8MeLC; 12 October 2012, 11:33.

Comment

uite te la cutia care o vinde NZN u sa vezi ce tampon antirezonanta are

Comment

cu ce ai lipit folia aluminizata de tabla?
                  Daca vrea Dumnezeu sa castigi la loto, iti da "noroc" si fara sa joci..

Comment

Cu mastic,,la fel ca ala care a fost intre fetele de usi si tabla. Numai ca eu am pus din loc in loc puncte de mastic de marimea boabelor de fasole si apoi prin presare s-a lipit folia de tabla.

Comment

Bun..si pana la urma...a trecut ceva vreme de cand ai efectuat operatiunea....ce ne poti spun despre rezultat?......cum e?
                      Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

salut, referitor la izolatul usilor as vrea sa mai adaug un aspect important pt usile din fata(eu numa doua usi am si de aia mam lovit de problema asta)si anume spatiul dintre aripa si stalpul A pe unde trage destul de mult aer
                        si asta ar trebui rezolvata cumva si daca are cineva idei rog sa posteze
                        ms, numa bine

Comment

vrei sa spui ca pe acolo intra aer si vajaie la viteza? sau intra praf si mizerie...

Comment

Originally posted by cristi3775 View Post
                            Bun..si pana la urma...a trecut ceva vreme de cand ai efectuat operatiunea....ce ne poti spun despre rezultat?......cum e?
                            Cine s-a suit in loganul meu ( colegi de forum la intalniri ) ca sa vada diferenta intre a mea si a lui a spus destul de clar ca exista o diferenta.
                            Asa ca pot spune ca munca depusa a meritat. Cine nu ma crede sa fie sanatos,,iar cine vrea sa ma creada si sa faca,ca mine este foarte bine si sa o faca ca nu are ce regreta mai tarziu.

Din punct de vedere termic este muult mai bine. Pe frigurile astea(chiar azi am facut vreo 300 de km in afara Bucurestiului) numai cu caldura la maxim si aeroterma oprita, pe aer din afara,am lesinat de caldura. A trebuit sa mai opresc din caldura si sa dau mai spre aer rece ca ma sufocam. Masina daca a stat cu motorul oprit nu isi mai pierde asa de repede caldura din habitaclu. Adica se raceste muuult mai greu. Vara, in mod sigur AC-ul va avea mai multa eficienta. Adica va fi mai rece in habitaclu si caldura nu isi va mai face simtita prezenta imediat ce ai oprit AC.
                            Din punct de vedere fonic pot spune clar( ca si colegii care s-au suit la mine in logan ) ca zgomotul provenit din exterior in interior s-a redus simtitor.

Am mai cumparat folie si am izolat si podeaua din spate in vreo 3 straturi. In fata nu am mai pus ca am acel polistiren peste tot. Mai am de pus folie la capota portbagaj si la peretele de foc. Peretele de foc as vrea sa-l dublez dupa pasla originala si sa pun folie pe unde mai pot pune.

Comment

dar..asa ca o idee tampita.....ce ai zice daca s-ar baga niste spuma poliretanica in stalpi..si toate gaurelele....
                              Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Originally posted by cristi3775 View Post
                                dar..asa ca o idee tampita.....ce ai zice daca s-ar baga niste spuma poliretanica in stalpi..si toate gaurelele....
                                parerea mea e ca nu e buna ca mai tine umezeala...aia se cam îmbibă cu apă si stii...principiul capilaritatii nu-i da voie sa se scurgă din spuma aia...
                                hai sa-ti dau un exemlu similar: cand merg cu cortul, am niste bureti zdraveni 200*70cm... odata mi s-a năzărit să-i spăl, dupa o luna de tinut la uscat(soare intens vara) cand l-am stors, tot avea apă in el...
                                cred ca si spuma aia e la fel...

totusi am vauit odata un mercedes de prin '87 care avea pragul desfăcut, avea un fel de spuma d-asta insa mai densă, de genul cum e aia de la frigider...daca ai vazut vreun frigider desfăcut.

pe scurt: spuma de termopane in stalpi si praguri, zic ca nu e buna...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google