Tutorial gresat balamale si opritor usi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

nu am incercat la acele temperaturi sa folosesc wd40, stiu doar ca efectul obtinut este rapid si de putina durata.
    Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

Sonax

Cristi face aceste tutoriale din pasiune, isi aloca din timpul liber si nu primeste nici un beneficiu material care sa duca in zona comercialului aceste tutoriale. Produsele de la www.DaciaShop.ro sunt trimise pentru evaluare, iar scopul este de a le testa si a mentiona strict parerea proprie a lui Cristi despre produs.
      Nu a impus nimeni reclama sau vreo lauda peste performantele produselor. Chiar pe site la DaciaShop sunt produse "concurente" care au teoretic aceleasi intrebuintari la preturi mai mici si cantitati mai mici.

WD40 are foarte mult marketing in spate dar nu este un ulei lubrifiant neaparat, are mai mult proprietati degripante.

Tutorialele va invata ce sa faceti si va spune de ce e in stare un anumit produs - fiecare este liber sa aleaga ce produs vrea pentru operatiune.

Revenind la subiect, zgomotele pot disparea si daca pulverizezi apa cu sapun pe balamale dar, banuiesc ca va dati seama ca in scurt timp reapar. Nu consistenta uleiului conteaza, pentru ca daca e prea gros nu ajunge unde trebuie. Compozitia chimica si onctuozitatea fac diferenta.

Un film cu aplicatiile acestui produs gasiti si aici:
      Effective maintenance oil, infiltrates humidity and dispels water. Cures squeaking and creaking noises. Lubricates moving parts. Releases rusted screws, nuts...

Vizionand o sa descoperiti utilizari la care nu v-ati gandit.

Evident exista un film asemanator si pentru WD40:
      Discover some of the more than 2000 surprising ways WD-40 can help you around the house, garden and garage. The question is not, "What can WD-40 do?" The rea...

Acum ramane sa descoperiti voi care e mai eficient in timp la aplicatia cu balamalele
      Last edited by Soran; 3 March 2013, 21:57.
      Piese premium Dacia Logan, Sandero, Duster
      Consumabile tinichigerie/vopsitorie IXELL,piese schimb

Comment

Problemele balamalelor sunt asemanatoare cu cele ale lanturilor de bicicleta/motocicleta.
        Produsele de ungere cele mai bune sunt un amestec de lubrifiant consistent (vaselina sau cel mai bine ceara) si un solvent fluid, cu evaporare rapida. Amestecul asta are calitatea ca patrunde rapid, prin capilaritate, in articulatie, si, dupa evaporarea solventului, mentine ungerea si opreste patrunderea apei si a prafului abraziv.

Aporoape sigur produsul Sonax e din categortia asta. WD40 sigur nu e, el contine doar un solvent petrolier care dupa evaporare nu mai asigura ungerea. O data bagat WD40 in balama, lubrifiantul original s-a dus. Ori continui cu WD40 sistematic (saptamanal sa zicem), ori treci pe un produs mai potrivit.

Un articol ce merita citit: http://sheldonbrown.com/chains.html#lube

PS: Eu folosesc
        Last edited by 2012; 4 March 2013, 09:58. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Gresit, WD40 e 60% ulei mineral si 40% naphta (solvent). Se evapora solventul, ramane uleiul. E foarte bun pentru asa ceva, eu il foloseam la balamale odata la 6 luni insa preventiv.
          Sunt uimit ca nimeni nu a auzit de sprayuri penetrante si trebuie sa afle de ele de aici, sunt in orice supermarket la raionul auto, ABRO au unul cu teflon chiar si sunt bune la o gramada de chestii (spre deosebire de sprayul de lant, care protejeaza oringurile lantului si e de 3 ori mai scump) si sunt pana in 15 lei.
          Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Cu wd40 am dat acum un an si inca nu a reaparut problema. Trebuia sa dizolv cumva murdaria de acolo, degeaba lubrifiam daca murdaria ramanea.
            I HAVE A !sigpic
            fara linkuri externe in semnatura

Comment

Da mai, dar asta e mai smecher/mai bun, e cu MoS2, cel putin teoretic mai durabil decat un wd40 care are in el ulei mineral , hidrocarburi si ce dizolvanti.

Pfff ce mai ungeam pe balamale la inceput... )) De cativa ani n-am mai curatat si gresat, la cata mizerie e acolo probabil ca d-aia nici nu mai scartaie.

Comment

la balamalele masinii usilor personale am dat cu un spray cu vaselina de la Valvoline, dupa ce am uns mi-a parut rau ca am mozolit cu grasime si ma gandeam ca se aduna si praful, plus ca nu am sesizat diferenta.
                acuma cand ma cobor din masina de la serviciu si dau drumul usii, trebuie sa ma intorc si s-o trantesc iar...deci inseamna ca la masina mea a avut efect acea vaselina...
                Daca vrea Dumnezeu sa castigi la loto, iti da "noroc" si fara sa joci..

Comment

Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google