Mai jos va prezit primul meu tutorial in care am incercat sa va arat cum am ales sa imi montez statia CB. Pentru intrebari va rog sa folositi sectiunea comentarii!
Tutorial Montare Statie CB (+ Idee De Fixare)
Collapse
X
-
Tutorial Montare Statie CB (+ Idee De Fixare)
Last edited by valeriuciprian; 28 November 2013, 19:15.Tags: fixare, hunedoara., idee, logan, montare, prindere statie cb pe bord, statie, statie cb, tutorial
-
Cu antena cel mai usor este sa folosesti o talpa magnetica cu fir mai lung si sa o introduci pe sub mocheta pina in portbagaj. Cand ai nevoie de ea doar o scoti si o fixezi de plafon.
Dezavantajul este ca firul trebuie sa aiba 3.6m sau multiplu de aceasta valoare si sa ai grija sa nu faca bucle ca se duce draq SWR-ul si calibrarea antenei.
Eu am fir de 7.2m si tin talpa cu antena in portbagaj.
-
Casper, de unde naiba le scoti frate? Cine naiba ti-a spus ca trebuie multiplu de 3,6 ? Cablul la magneti in general e de 3,6.
Cablu se vinde la metru, crezi ca sta cineva sa-ti masoare cm? In plus, cablul pentru suport fix vine la 4 metri. SWR-ul garantez ca la tine nu e la fel de fiecare data. Sansele sa pui antena EXACT in acelasi loc unde ai pus-o cand ai calibrat-o sunt foarte mici.
Cea mai sigura metoda e cu suport fix, dai doar antena jos si nu-ti faci griji. Sau cumperi o antena care o pui in locul celei originale si gata
Radu, eu am cablul tras prin portbagaj si ajunge magnetul la fix pe usa portbagajului.
Comment
-
Originally posted by Razvy View PostCasper, de unde naiba le scoti frate? Cine naiba ti-a spus ca trebuie multiplu de 3,6 ? Cablul la magneti in general e de 3,6.
Cablu se vinde la metru, crezi ca sta cineva sa-ti masoare cm? In plus, cablul pentru suport fix vine la 4 metri. SWR-ul garantez ca la tine nu e la fel de fiecare data. Sansele sa pui antena EXACT in acelasi loc unde ai pus-o cand ai calibrat-o sunt foarte mici.
Cea mai sigura metoda e cu suport fix, dai doar antena jos si nu-ti faci griji. Sau cumperi o antena care o pui in locul celei originale si gata
Radu, eu am cablul tras prin portbagaj si ajunge magnetul la fix pe usa portbagajului.
Comment
-
Lungimea unui cablu E INDICAT NU TREBUIE sa fie multiplu de 0.9, dar sa trecem peste. Uite ca eu am cablu de 5 metri pus la magnet si am vorbit si 10 - 15 KM cu un ML145 de la Sirio si nu sunt singurul de aici.
Radu, daca electricienii se pricep la Radio, si eu ma pricep la avocatura. Intr-adevar, cea mai buna pozitie a antenei e pe plafon, dar cand nu ai de ales sau te incurca ceva, o poti lasa si pe portbagaj. Eu momentan cu un MW4000 plasat pe portbagaj, vorbesc cam la aceeasi distanta ca si cu un ML amplasat pe plafon
Comment
-
Originally posted by Razvy View PostLungimea unui cablu E INDICAT NU TREBUIE sa fie multiplu de 0.9, dar sa trecem peste. Uite ca eu am cablu de 5 metri pus la magnet si am vorbit si 10 - 15 KM cu un ML145 de la Sirio si nu sunt singurul de aici.
Radu, daca electricienii se pricep la Radio, si eu ma pricep la avocatura. Intr-adevar, cea mai buna pozitie a antenei e pe plafon, dar cand nu ai de ales sau te incurca ceva, o poti lasa si pe portbagaj. Eu momentan cu un MW4000 plasat pe portbagaj, vorbesc cam la aceeasi distanta ca si cu un ML amplasat pe plafon
De ex eu cu un alan 78 antena ml145 midland cu cablu de 7.2m vorbesc lejer la 20km iar vara pe propagare am vb. in Slovenia, Ungaria, Bulgaria etc, chiar si la voi in Timisoara cu un nene ce mergea spre Belgrad.
Toate astea cu 4W, si alti se chinuie cu zeci si sute de w sa vb. la 50 km.
Comment
-
Peste tot in europa e limita la 4W, in unele tari e limita si mai jos, depinde de situatie. Leo, crede-ma ca e utila si dincolo de ungaria. Nu ai vrea sa stii ce bine prinde cand esti singur in masina, sa ai cu cine conversa.
Casper, vezi ca vorbesti prostii la faza cu miile de km. acolo sunt alte frecvente si alte scule ;)
Comment
-
Razvy, eu fac drumul cluj-bologna si dupa budapesta o folosesc mai putin. is mai putini romani si pe autostrada e mai ok sa mergi regulamentar ca sunt si camere fixe. insa e foarte bune. eu am cumparat-o cu 480 lei parca noua cu tot cu antena de 145 si suport, cu 2 ani garantie, marca performer, dar merge la 15km. si-a scos de atunci banii de cateva ori.
Comment
-
Originally posted by Razvy View PostCasper, vezi ca vorbesti prostii la faza cu miile de km. acolo sunt alte frecvente si alte scule ;)
PS. Daca mai ai ceva de spus ne mutam pe privat sa nu mai poluam topicul.
- Likes 1
Comment
Comment