Multam fain. Mie imi iesea altceva in Assembler. Stop_down si up_down sunt pentru suprasarcina?
Buton "impuls" geam electric: alternativa ieftina
Collapse
X
-
Nu. Stop_up si stop_down sunt rutinele care opresc geamul.
Pe scurt functionarea este urmatoarea:
-se asteapta apasarea unui buton up sau down
-se verifica daca butonul este apasat scurt (<300ms) sau lung.
-daca este apasat lung, atunci opreste functionarea geamului in momentul in care este eliberat butonul, se indeplineste conditia de suprasarcina sau durata de functionare a motorului depaseste 6,4 secunde (protectie suplimentara).
-daca este apasat scurt, va ridica sau cobori geamul pana cand este apasat unul din butoane, se indeplineste conditia de suprasarcina sau durata de functionare a motorului depaseste 6,4 secunde (protectie suplimentara).
Comment
-
am si eu o intrebare pentru cei care au facut montajul, dupa ce ridicati complet geamul prin comanda cu impuls mai ia comanda de coborare, ca la mine daca ii dau sa urce complet nu mai ia comanda pana nu ii tai alimentarea. Programul l-am scris fara probleme, fara erori, vreau sa stiu e problema de soft, ma pun sa imi bat capul cu el sau e problema in montaj???
Comment
-
Dupa urcare/coborare completa ia comanda la a doua apasare. E un "mic" bug software care l-am descoperit mai tarziu si caruia nu i-am dat prea mare atentie deoarece nu stau toata ziua sa deschid/inchid geamurile, iar modulele si geamurile nu sunt pe plus permanent si in momentul in care opresc motorul se opreste si alimentarea modulelor.
Comment
-
cu geamul inchis pun contactul ii dau coborare pana jos, se opreste jos, il ridic pana la umatate il las iar jos, fac orice pana ii dau comanda maxim sus, cand oprirea la inchidere se face prin potectia la suprasarcina efectiv modulul se bocheaza, indiferent ce comanda ii dau nu mai face nimic, nu cupleaza nici un releu nimic, indiferent de cate ori apas, parca softul nu stie sa se intoarca si sa citeasca starea intrarilor si ramane agatat n protectia la suprasarcina pentru urcare. Maine am sa citesc softul din PIC sa il compar cu fisierul .hex, cine stie poate sa scris totusi cu vreo eroare, desi la verificare dupa scriere nu mi-a dat nimic.
Comment
Comment