modul impuls doar pentru coborare. banuiesc ca se poate inversa pentru urcare sau dubla pentru ambele sensuri. poate este careva amator sa isi faca acasa. ATENTIE modulul nu este de logan, daca il copiati aveti grija cum faceti legatura la instalatia de logan.
Buton "impuls" geam electric: alternativa ieftina
Collapse
X
-
Sigur functioneaza schema prezentata pe forum?
Eu am facut-o si nu prea vrea sa functioneze.
Partea de schema e facuta intocmai dupa indicatii. Nu stiu exact daca Pic-ul e programat bine. Are cineva o schema de programator probata? Si mai exact cu ce program a facut programarea. Eu am folosit un programator JDM cu IC-prog.
Multumesc.
Comment
-
Salut, am facut si eu modulul, merge asa cum trebuie. Pentru programare am folosit tot programator JDM si IC-prog.
Verifica programarea pic-ului cu niste led-uri. daca alea functioneaza asa cum ai vrut dar cand folosesti picul pe montaj atunci nu merge, inseamna ca acela nu e bun.
Programatorul JDM e posibil sa aiba probleme de programare daca nu ai portul serial cu +- 12V.
NU am o schema probata, deoarece am modificat una sa mearga pe +- 5V si nu i-am mai facut si schema.Don't touch! Never ever steal
Unless you're in for the kill
Comment
-
La programare da un mesaj>
Nu exista valoarea oscilatorului de calibrare. Doriti sa folositi valoarea din fisier (3020h)?
De ce da acest mesaj?
Indiferent de varianta aleasa (da sau nu) dupa scriere si verificare zice ca e totul OK.
Si totusi nu functioneaza....
Comment
-
Comment
-
IC-prog-ul este setat sa faca verificarea in timp ce scrie? Daca da, atunci incearca sa ii faci verificarea dupa ce a fost scris, dar pentru asta scoate code-protect-ul. daca dupa ce faci si verificarea asta zice ca e ok, inseamna ca este scris bine.
In legatura cu eroarea aceea, nu stiu ce sa zic. Am intampinat-o si eu dar acum vreo 2 ani si nu mai situ ce i-am facut si nu mai apare acum.
Am gasit schema folosita de mine, incerc sa o pun:Attached FilesLast edited by golanu; 13 January 2010, 17:36.Don't touch! Never ever steal
Unless you're in for the kill
Comment
-
JDM e nasol. Nu prea stie ICSP, la fel imi dadea si mie ca nu gaseste valoarea OSCCAL desi Pic-u era nou.... Dupa ceva chinuri m-am hotarat sa schimb cablajul si sa folosesc numai o parte a PCB-ului renuntand astfel la SMD-uri. Atasez schema
PS: Si softul este cam slabut, daca are cineva cumva codul sursa al progamului il rog frumos sa posteze aiciAttached FilesLast edited by cristivsb; 28 January 2010, 23:40.
Comment
-
Actioneaza la a 2 a apasare dupa ce geamul a fost inchis sau deschis complet. In utilizare normala (nu cred ca stai tot timpul sa deschizi/inchizi geamul complet - de obicei mergi cu el putin deschis si il inchizi inainte sa opresti motorul) nu este prea deranjant.
Daca geamurile sunt murdare sau inghetate atunci protectia la suprasarcina va actiona mai devreme. Se poate micsora valoarea suntului pentru a creste curentul la care decupleaza.
Comment
Comment