Toba Sport - Alternativa Ieftina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

practic e doar o teava groasa. de rezonator helmholtz ai auzit? fitru acustic trece-jos? pierdere? atenuare? backpressure? ia da un google sa intelegi ce-i cu tobele alea sport, ca nu-s chiar o teava dintr-un capat in altul. ca sa faci asa o teava goala, calculezi o saptamana, nu tai cu flexul 5 minute. vorbim de o toba profesionala, nu de una "pilot" facuta sa urle ca sa se simta bine posesorul de logan...
    nu amplifica zgomotul o incinta de genul unei tobe goale, doar scade atenuarea; o teava nu inseamna toba sport (am avut si eu toba finala data jos si in afara de ragete nu a castigat nimic masina). orice toba se calculeaza si se dimensioneaza pt un anumit regim de functionare al motorului, unde chiar ajuta respectivul sistem de evacuare. o toba fara restul evacuarii facut in acelasi "spirit" nu da in general nimic in afara de zgomot. daca nu-ti pui probleme de perormanta, doar de zgomot, atunci da, metoda ta de a sunta traseul gazelor e cel mai eficient mod de a produce zgomot.
    Last edited by Seba; 31 March 2009, 10:30.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

seba dupa cum vezi am scris clar de toba din targ de 200-300 de roni... stiu la ce te referi... eu doar am vrut sa se auda alfel nu a ascutitoare... mie unul imi place si plus de asta decat un muffle din acela mai bine asa... se vede si mai frumos si se aude si mai bine...
      sigpic

Comment

asta asa e, suna mai bine decat un tips din vitan. sau decat o toba de-aia "buna la toate masinile" si care chiar nu e decat o incinta goala. am comentat ca sa inteleaga cei care cred ca cu o toba gaurita isi fac avion din 1.4, nu am atacat metoda ta. din moment ce si eu am taiat jos toba de pe masina, ti-e clar ca nu pt performanta si nu dupa o saptamana de calcule am taiat-o
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

2 filmulete facute la repezeala cu telefonul
          sigpic

Comment

mi-a dat xp pm ca raspuns la "ti-e clar ca nu pt performanta si nu dupa o saptamana de calcule am taiat-o", zicea el ca "dupa un moment de blackout" asa ai avut si tu cand ti s-a pus pe suflet de sunetul stock?

Comment

mai bine dai jos toba ,de curiozitate sa vezi ca suna mai fain .
              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

@seba: pe mine nu ma interesa neaparat sunetul ci nu imi placea teava aia mica. Am zis ca se vede nu tocmai placut cu un muffle asa ca am luat aceasta decizie. Cand am hotarat sa pun aparatul de sudura pe ea deja aveam banii pregatiti sa ma duc in targ sa cumpar una d-aia de merge la toate... numai ca rezultatul a fost peste asteptari. Imi place cum se aude si imi place mai ales cum se vede...
                @cristi_xp: iti dai seama ca atunci cand aveam toba data jos am dat o tura ca sa ''nu mor prost''. Se aude cam la fel... practic e ca si cum as avea doar teava aia. Daca te uiti pe pozele acelea in care am incercat sa schitez ce am facut de fapt o sa iti dai seama ca e ca si cum nu as avea toba deloc... e doar de forma...
                sigpic

Comment

nu chiar , ca nu e direct flow toba ... e aia de logan care are intrarea intr-o parte si iesirea in alta parte...
                  Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

nu e problema... mut gaura mai la stanga si aia e... glumesc... oricum ideea este ca am inceput de la aspectul strict estetic si am ajuns aici... nu imi pare rau... din contra consider ca am econimisit ceva banuti pe care i-as fi dat bisnitarilor din targ... plus ca daca puneam alt fel de toba trebuia sa mai sudez cate ceva pe masina, gen suportul tamponului, probabil ca nici diametrele tevilor nu se potriveau si trebuia sa fac o adaptare... etc.
                    sigpic

Comment

nu-i bai,mai stiu un subaru si o cupra pe aici pe care s-au cheltuit sute de euro pentru evacuare si suna mult mai rau

Comment

o sa iau asta ca pe un compliment D si mai conteaza si faptul ca e facut cu mana ta... este altceva... este cea mai reusita toba din lume )
                        sigpic

Comment

buna treaba cu toba

Din cate am vazut in filmulete sunetul e moderat ca intensitate.

Pentru o impresie mai clara cred ca ar trebui sa faci o inregistrare cu microfonul telefonului mai aproape de toba.

Astept cu interes o inregistrare mai edificatoare eventual si la mai multe rpm.
                          Logan GPL 1.4

Comment

microfonul telefonului distorsioneaza .
                            Cel mai bine e in mers,si cu un camera de filmat

Comment

se risca cineva sa puna asa ceva pe diesel?
                              http://img94.imageshack.us/img94/4346/fanecl.gif

Comment

ca sa ce? ala nu bolboroseste, plus ca are si turbina care-i ia din zgomot...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google