Reparatia Unei Bare Sparte...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Pentru a rigidiza zona reparata se paote lipi pe interior ori ceva fibra de sticla ori ceva plastic. Dat cu un lipic pe toata suprafata si lipit bine acolo. Mai ales ca in acea zona este mai subtire si este predispus la alte crapari de la vibratii sau mici socuri de la borduri.

cred ca se recomanda lipirea pe interior a unei placi de palstic incalzite (pentru a lua forma barii) si lipita pe toata suprafata
    1.5 dc

Comment

Sau, cum am lipit eu in zona crapaturii, pe spate, cu adeziv foarte bun si rezistent. Poate un epoxi, ceva. Acum va ramane lipita, iar pentru finisaj voi folosi metoda cu ciocanul de lipit.
      GL-22-TOF

Comment

Originally posted by danielliviu View Post
        Sau, cum am lipit eu in zona crapaturii, pe spate, cu adeziv foarte bun si rezistent. Poate un epoxi, ceva. Acum va ramane lipita, iar pentru finisaj voi folosi metoda cu ciocanul de lipit.
        eu am lasat 2 copci de sarma f f subtire acolo si a iesit ok... Cand am prins la inceput copcile de sarma bara era f rigida... Nici nu ai fi zis ca e sparta... Cred ca putin fibra de sticla ar prinde bine pe spatele barii. Sunt seturi de reparatie care includ putina rasina shi putina fibra din aceea si nu sunt deloc scumpe... Cam 20 roni. Problema este daca prinde sau nu fibra pe plasticul ala sau daca se da cu ceva. Am mai incercat cu o substanta care lipea prin topirea plasticului si astfel fuzionau cele 2 parti ale crapaturii... Iesea ca noua insa nu stiu exact ce substanta era si nici de unde sa o iau... Am facut rost de putina de la un amic shi am ramas impresionat!
        sigpic

Comment

Adeziv PLASTIC TRANSPARENT de la BISON. Am folosit la o tripla - am schimbat dispersorul crapat cu unul nou. Se gaseste pe al magazine de profil si este cam 6-7 lei tubul. Foarte bun adezivul. Nu stiu in schimb ce fel se comporta la vopsire, dar voi verifica sa vad.
          GL-22-TOF

Comment

Felicitari! Se pare ca te pricepi destul de bine.
            Tine-o tot asa.
            ABS Plus Preferance 1.4 MPi

Comment

Originally posted by john24 View Post
              Felicitari! Se pare ca te pricepi destul de bine.
              Tine-o tot asa.
              am facut de vreo 2 ori D
              sigpic

Comment

Buna treaba.
                In loc de chit, eu am folosit numai fibra (la vechea Dacie), pt spoiler cred eu ca e mult mai potrivita decat chitul. La impacturi usoare nu risti sa sara (sa se desprinda).

Comment

Originally posted by Octavian___30 View Post
                  Buna treaba.
                  In loc de chit, eu am folosit numai fibra (la vechea Dacie), pt spoiler cred eu ca e mult mai potrivita decat chitul. La impacturi usoare nu risti sa sara (sa se desprinda).
                  nu am lucrat pana acum cu fibra dar m-am gandit sa incec data viitoare. In sinea mea sper sa nu mai fie cazul niciodata sa incerc
                  sigpic

Comment

Corect, sa nu mai fie cazul

Fibra adera mult mai bine la plastic, are rol si de corector si de prindere. Ca ultim strat de finisare, merge dat cu chit, un strat f subtire (asta pt ca se slefuieste mai bine ca fibra).

Comment

Originally posted by Octavian___30 View Post
                      Corect, sa nu mai fie cazul

Fibra adera mult mai bine la plastic, are rol si de corector si de prindere. Ca ultim strat de finisare, merge dat cu chit, un strat f subtire (asta pt ca se slefuieste mai bine ca fibra).
                      ai lucrat cu ea? Daca da da-mi mai multe detalii te rog. In afara de rasina si fibra aceea mai am nevoie de ceva? Intaritor si accelerator parca, nu? As vrea sa stiu shi eu...
                      sigpic

Comment

Ce rasina?
                        E tot ca si chitul, ai o cutie de fibra si tubu ala mic de intaritor, se lucreaza exact ca si cu chitul.
                        Dar ti-am spus, ultimul strat sa fie de chit, ca sa poti slefui.
                        La spoiler cand aplici fibra, plasticu sa-l cureti de vopsea si sa ii faci o aderenta buna.
                        Iti dai seama , cand se intareste e mai buna decat capsele sau topirea plasticului cu ciocanu de lipit. N-are moarte

Comment

Cer drepturi de autor sinx :p
                          Am pus si proiectorul la bara dar inca nu am apucat sa o si vopsesc. este vorba de Logan-ul cel gri, pe baza caruia s-a facut acel mic tutorial
                          Last edited by LoganMCV; 19 July 2008, 02:34.

Comment

Originally posted by LoganMCV View Post
                            Cer drepturi de autor sinx :p
                            Am pus si proiectorul la bara dar inca nu am apucat sa o si vopsesc. Este vorba de Logan-ul cel gri, pe baza caruia s-a facut acel mic tutorial
                            primi bani pe care ii scot din reparatii promit sa se indrepte catre tine! Oricum la tine am vazut cum se face si iti sunt recunoscator!
                            sigpic

Comment

Felicitari
                              Frumoase explicatii si esti foarte inventiv
                              sigpic
                              !

Comment

Chiar misto !
                                Felicitari !
                                http://img229.imageshack.us/img229/8592/sigpic3405.png

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google