Problema Jante

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problema Jante

Salut!

Am un Logan PH2 1.4 mpi. Mi-am cumparat jante MOMO 205/65/15...sunt superbe dar nu ma impac cu ideea ca mi-ar putea afecta grav directia prin faptul ca sunt mai late si mai grele. Chiar daca sunt pe 205 am lasat aceleasi cauciucuri de 185 si nu am avut probleme in afara de borduri

Vreau sa stiu daca imi nenorocesc directia sau e ok.

Multumesc!

salut....eu am niste jenti mai interesante...pe fata 215/40/r16....pe spate 235/40/r16....si le am de ceva km...mii...si nu am patit nimik....totul e sa nu pleci de pe loc cu rotile virate la maxim...iar daca esti nevoit sa o faci...sa mergi incet....in rest...ai sa simti o stabilitate sporita...dar baga si cauciucuri pe masura

Comment

O janta nu poate fi pe 205 eventual echivalentul a unei marimi de 205, asta inseamna un 7j.. sa inteleg ca jentile is pe 7j iar tu ai pus anvelope stoc?
      LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
      Enter the Matrix

Comment

da...am pus cauciucurile 185/65/15 cu care am cumparat-o (stock). S-au mulat bine pe janta...s-au facut un pic mai late dar problema e ca este foarte iesita in exterior buza jantei....daca e sa dau in bordura lovesc direct cu buza jantei....aia e nasol..

Comment

Si eu am avut aceeasi chestie.. anvelope 185/65/15 pe jante de 7j. Cea mai mare problema nu ii ca dai cu janta in bordura.. cea mai mare problema ii ca la viteze mari si curbe mari riscul ca anvelopa sa iti fuga de pe janta ii destul de mare.. asa ca sfatul meu ii sa schimbi anvelopele cat de repede poti.. 205/55/15 ii recomandat sau 195/65/15 sau 196/60/15 ... cam astea ar fi cele mai bune.. si la directie ii ingreuneaza mai mult intradevar dar avand in vedere ca inainte au fost jante de tabla.. si acuma de aliaj.. se compenseaza cat de cat..
          LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
          Enter the Matrix

Comment

Cand le-am pus si am vazut cat de mult de late s-au facut cauciucurile si cat de mult era janta iesita in afara m-am speriat foarte tare pentru ca la acelasi lucru m-am gandit....ca o sa sara cauciucul de pe janta in curbe....am mers foarte usor la inceput..cu frica...sa nu se intample ceva....dar crede-ma ca acum intru foarte tare in curbe...in asa fel incat imi derapeaza si spatele (avand in vedere stabilitatea loganului)....si nu am avut probleme sa imi sara...ca daca as fi avut...nu cred ca mai eram aici sa scriu randurile asta ...e nasol sa sara cauciucul...
            Eu sper sa nu imi afecteze directia....atata...
            Treaba cu cauciucurile nu e chiar asa simpla pentru ca nu vreau sa ma duc pe la RAR sa le omologhez...pentru ca in talon scrie 185/65/15 (dimensiune anvelopa)...si respect...dar am janta pe 205...

Comment

tocmai....anvelopa e pe 185...care o am acum pe janta....
              Nu am chef sa ma mai duc sa omologhez si tocmai de aceea am ales sa raman cu anvelope pe 185 chiar daca janta e mult mai lata...vad eu cum fac...
              Sper numai sa nu am probleme cu directia din cauza ca sunt mai late si mai grele decat cele stock....(tabla)
              Cei de la service dacia au zis ca de face praf directia daca ii schimb jantele.......eu deja le am de 20000km

Comment

Pe cuvantul tau ca asa au spus cei de la Dacia ? DD

Spune te rog ce "J" au noile jante ?
                9! 9! 9!
                sigpic

Comment

stai linistit prietene,un coleg de-al nostru zis si CataFOF tot asa are jante 7j si anvelope originale 185/65/15 si nici un fel de problema si omul se si trage la liniute, o forjeaza dar nu am auzit sa ai sara cauciucul de pe janta,din contra,daca vrei drift pui cauciuc mic pe janta lata sa poti aluneca in voie,uitate la masinile de drift cum au anvelopele,asa ca sfatul meu daca anvelopa e buna stai linistit ,schimbale cand se vor toci,iar la directie afecteaza intr-o masura de 3%,adica in loc sa faci 100.000 km cu caseta de directie vei face 97.000 km
                  sigpic
                  Poate pentru lume ești o singură personă,dar
                  pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

pai tot 7j am si eu....si am zis ca nu am nicio traba in curbe... dar m-a pus ala de la service pe ganduri cand mi-a zis ca nu e deloc bine sa pun asa mari pentru ca fortez tare directie si o sa se buleasca

Comment

Salut, nu poti pune si o poza sa vedem cum arata o anvelopa stock pe janta de 7J ? Ma gandesc sa fac si eu acelasi lucru daca nu-s bani de anvelope 195/60/R15 ,la astea chiar nu s-ar observa diferenta incat sa ai probleme.

Comment

ce tipuri de amvelope suporta geanta normala de logan?

Comment

de care "geanta"... din piele, imitatie sau carpa... si culoarea

pe 7J... se poate monta 195/55 R15 (anvelope folosite si la Cupa Logan)... iar pe 6j... se pot monta 185/55 R15 (deasemenea folosite la Cupa)
                          Last edited by GGI78; 8 November 2009, 19:40. Reason: Automerged Doublepost

Comment

ggi78 tare stiut esti tu cu geanta-janta,pai trebuia sa-i raspunzi simplu nu patetic si ironic.
                            Sunt persoane pe acest forum care asteapta un raspuns pertinent nu glume de prost gust ca si ale tale.

Comment

a corecta pe cineva inseamna a fi patetic si ironic? hai sa ne abtinem

ggi -> pe 6j stock se poate pune maxim 195 (recomandat 195 60 15)
                              initiatorului> stai linistit

cat de DEJA VU este acest thread ... oare de ce?
                              sigpicMy ride

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google