consum mediu 15 dci 65 CP in afara tarii

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• consum mediu 15 dci 65 CP in afara tarii

Am cautat mai peste tot dar nu am gasit prea multe informatii, referitor la un consum mediu pe un traseu in afara Romaniei. Planuiesc sa plec pana in Italia si as fi curios cat e consumul mediu pe un astfel de traseu.
    Rog a se specifica, viteza de pe autostrada , tipul de motorina si alte informatii ajutatoare.

Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu informatii?!?!
    Last edited by andrei; 12 December 2007, 13:19.
    Logan Berlina 1.5 DCi 65 CP - Preferance 26 OCT. 2006 sigpic

O sa fie consumul pe care il ai in afara localitatii in Romania, dar depinde cum mergi cu ea. Daca e autostrada si mergi peste 120 km/h o sa fie undeva la 7 l/100 km. Daca mergi pe tot drumul pana in 120 km/h o sa fie in jur de 5,5-6 l/100 km.
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Pe autostrada intentionez sa merg cu maxim 120 km/h, de fapt o sa o tin c-am aici ca viteza de croaziera.
      De curand am facut un experiment, pana la Bacau am mers cu 120km/h inafara localitatii, iar in localitati unde s-a putut cu 85-90 km/h, iar unde nu (radare) mers cu 60 km/h, si a rezultat un consum mixt de 4,8 - 4,9 L/100 km.
      Am considerat acest traseu si stil de mers echivalent, deoarece consumul la 85-90 in localitati si mai putin, este compensat de accelerarile frecvente.
      Totusi sunt curios sa aflu concret un consum.
      Oricum, multam fain Andrei.

Comment

;) Nu o sa te dezamagesc dar nu vei reusi sa mergi cu 120 nici cum ) stiu din experienta eu conduc 10.000 km/luna in afara tari si pe langa alte masini am si 4 loganuri ... consumul tau o sa fie undeva la 5 daca nu ai umblat la motor deci in jur de 4,8 -5 asta daca reusesti sa te stapanestii pentru ca la 110 120 merg tirurile si ar insemna sa stai in coada lor si atunci o calci si depasesti ) daca in scimb iti dai drumu si te prinde mirajul si ritmul autostrazii poti linistit cu un logan sa ajungi la fantasticul consum de 11-12 litri la suta de la 130-160 cat iti permite motorul consumul se dubleaza! stiu ca pare ceva neverosimil ..dar e testata chestia nu prea are logica stiu dar am luato ca atare ca doar am cumparat logan nu vw sau audi ... In rest ce sfaturi sa iti mai dau ... daca nu ai masina incarcata si ploua shezi bland in banca ta nu trece de 100-110 km pentru ca loganul devine o frunza in vant la trecerea pe langa tiruri si alte masini chiar si la denivelari mai puternice . Acuma eu ma refer la suspensia originala a masini... si la pneurile Kormoran cu care veneau echipate o parte din loganuri ...pericol mare de acvaplanare in cazul Kormoran de la 90 km/h. Multa bafta si km fara incidente iar daca mergi in Italia cu nr de romania iti doresc sa ai FULL CASCO pentru vandalism
        Degeaba gandesti daca esti prost!

Comment

Hai sa te dezamagesc . 120 km/h nu am cum sa depasesc, ca am radarul in dreapta pe scaun, una la mana, asta vara am reusit in Buc sa merg cu consum de 5,4 toata vara, 3, fac drumuri frecvente spre Giurgiu, si rar merg cu 120 km/h , in general 100 km/h, sunt o fire calma. Mai mult de 120 km/h nu o sa depasesc cel putin in Ungaria unde limita de autostrada e 120, si apoi pentru inca 10 sau 20 km/h in plus nu se merita d.p.d.v. al consumului.
          Anul trecut am fost in Italia cu avionul, dar acolo am condus renault-ul laguna finei soacramii si am stat calm cu 110 - 120 km/h. Ce-i drept n-am mers 2000 km. M-ai facut si mai nerabdator sa astept concediul

Comment

;) mai vedem noi ce zice radaru cand esti in paralel cu tiru si din spate iti face ala blitzuri ca date pe dreapta

Comment

Originally posted by need4speed
              ;) mai vedem noi ce zice radaru cand esti in paralel cu tiru si din spate iti face ala blitzuri ca date pe dreapta

Aplic regula: "Cel mai destept cedeaza!" , adica o sa-i fac loc sa treaca.

Comment

Am inteles ca i faci loc dar tiru nu se da la o parte nu isi strica el diagrama sa intri tu si va trebui sa accelerezi sa depasesti .. in fine nu ma agit stii tu ce ai de facut eu tiam dat niste sfaturi nu trebe sa le bagi in seama . Bafta

Comment

Merci fain de sfaturi need4speed.

Chiar nu mai e nimeni care sa fi iesit cu Golanu' in afara?

Comment

cred ca andrei n-a observat ca e vorba de un 1.5dci 65 cai
                    o sa ai acelasi consum ca si in tara. eu am scos consum 4.3% si nu am depasit 130km/h, timisoara->constanta->timisoara, autostrada bucuresti pitesti si soarelui si rest drumuri europene. noaptea si drum liber.
                    drum bun iti doresc. oricum, de la 4% la 6% la 2000km inseamna motorina in plus aprox 25oiro
                    Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

La multi ani si multa sanatate !!!
                      Am revenit
                      Concluzie: consum motorina 110 L dus- 5.1 %
                      la intors consum 5.3 %
                      De mentionat, ca nu-s ce naiba a avut, ce i-au facut nenorocitii aia la revizie ca imi consuma 5,4-5,5 % la 100 km/h. Pana la iesirea din tara am fost nevoit sa merg cu 70 km/h maxim si o bucata de 50 km cu treptele 2 si 3 din cauza cetii abundente, iar in aceste conditii pana la granita aveam consum de 4,7%, ceea ce e ENORM.
                      Aveti idee de la ce poate sa creasca consumul?
                      In Italia la intoarcere am pus E-Diesel care ei zic ca e biodiesel. Ce-i drept ca masina urca in panta cu 110 km/h fara sa se simta ca trage din greu si inca putea sa accelereze, in special in Austria unde mai mult urci si e destul de mare panta.

Comment

Nush ce sa zic dar eu sunt fff multumit de loganul meu. Eu sunt din Timisoara si asta vara am facut Transfagarasanu. Am mers ziua in localitati mers regulamentar adica 60 hai 70 ca mai erau localitati unde daca mergeai cu 60 se facea coloana in spatele tau asa ca mergeam si eu cu 70, serpentine din belsug afara unde se putea mergeam cu 120 nu mai mult si fara sa exagerez am facut 1200 km cu un plin. Nu a trebuit sa alimentez de loc, chiar am mai ramas cu o liniutza cand am ajuns in Timisoara si aveam cam 1100 km si pana a intrat pe rosu am mai facut 100. Sincer sa fiu am conduso calm sa zic asa, nu am accelerat rapit am scimbato undeva pe la 2100 2200 si aveam in masina balast de 2 pers + bagaje, portagaju fiind plin, cortu paturi alea alea
                        1.5 DCI 85 CP Chipuit, toba sport, neoane sub masina, la pedale, sub scaune si portabaj alaturi de lada de 800W RMS pure bass!!!

Comment

Sincer o c-am subturezi, la incarcatura care o aveai. Pentru 0,5 L/100km in plus nu se merita. Eu schimb in mod regulat la 2500 RPM si mai sus, astfel incat , cand am ajuns in treapta superioara sa nu cad sub 2000 RPM. Adevarul e ca, cuplu maxim e la 2000 RPM, dar ce putere poate dezvolta motorul acolo? Recomand sa faci un experiment schimband la 2500 RPM cand ai un drum inafara si sa-mi spui cu cat ti-a consumat mai mult. 0,5 L/100 km inseamna 1,9 RON in plus la 100 km.

Comment

Originally posted by culaurentiu View Post
                            Am cautat mai peste tot dar nu am gasit prea multe informatii, referitor la un consum mediu pe un traseu in afara Romaniei. Planuiesc sa plec pana in Italia si as fi curios cat e consumul mediu pe un astfel de traseu.
                            Rog a se specifica, viteza de pe autostrada , tipul de motorina si alte informatii ajutatoare.

Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu informatii?!?!
                            Anul trecut am facut in concediu aprox. 5300 km, respectiv am plecat din Timisoara in Muntenegru la Budva, de acolo am venit prin Croatia, Slovenia, Italia pana in Franta la Marsilia, dupa care m-am intors prin Germania inapoi in Timisoara, fiind 3 persoane in masina si portbagajul plin de bagaje si am scos un consum mediu de 5,6 litri, in conditiile in care am parcurs aproape jumatate din distanta numai pe drumuri nationale,(Serbia, Muntenegru,unde este numai munte, apoi Croatia), iar pe autostrada nu am depasit 130 km/h.

Comment

Salutare 6 luni pe autostrazile Europei mai precis pe cele a Germaniei si in jurul ei golanu a scos consumuri remarcabile la 130-140km constant 5,2 litrii pe comp de bord, 150-160km undeva la 6-6,5litrii mai sus de atat nu a ajuns niciodata, de remarcat faptul k eram "cu casa in spate " tot timpul:d

Comment

Working...
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google