Contraventie Rovinieta -

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Contraventie Rovinieta -

Astazi(09.03.2012) am primit procesul verbal pentru o contraventie din 27.08.2011, inutila din punctul meu de vedere.
    Conform procesului, pe acea data am circulat fara rovinieta pe dn1. Sunt 80% sigur ca aveam rovinieta, dar nu am cum sa dovedesc acest lucru.
    Nu mai am chitanta ori bonul, in cazul asta mai pot demonstra in vreun fel? Exista o evidenta?

Mi se pare aberant si ca se presupune ca eu ar trebui sa platesc si tarfiul de despagubire, care consta in pretul unei roviniete valabila un an. De ce ar trebui platit pretul asta? Daca ar fi adevarat, as fi mers o singura zi, nu un an. Asta sa nu ma leg de faptul ca este aberanta despagubirea, le-am tocit asfaltul, sau ce? Pe mine cine ma despagubeste ca imi rup masina in hartoapele si ulitele astea pe care ei le numesc autostrazi si drumuri nationale? Acum un an mi-am rup masina intr-o groapa de 2m(cat o banda) pe dn1 pe la Campina, cine m-a despagubit pe mine?

Exista o baza de date cu astfel de evidente? "Amenda" cica am primit-o datorita unui aparat cum este si cel de pe a1, nu m-a oprit nimeni pe dreapta.
    Si cum se presupune ca as putea sa dovedesc ca am avut rovinieta din moment ce imi vine amenda dupa 6 luni?
    Daca ma oprea politia puteam demostra ca am rovinieta, dar dupa 6 luni cum dracu sa demonstrez?
    Sa nu zic ca reducerea de 50% este valabila doar 15 zile de la intocmire, adica de la 22.02, mie mi-a venit procesul pe 9.03, cum dracu pot ajunge in termenul de 15 zile cand mie imi vine constatarea dupa 16/17 zile?
    fara linkuri externe in semnatura

cam asta e legea si e tampita...ideea e ca si cand iti faci rovigneta iti spune casiera sa o pastrezi 2-3 ani ca sa fii sigur cadaca iti vine o amenda sa ai sa le dovedesti ca dupa ce iti expira rovigneta dispare si din sistem

un sistem de ***** ca la romanii ca na asta e tara lu papura voda ca stau eu si merg cu 10-12 rovignete dupa mine ca sa fiu sigur ca nu primesc peste ani amenda aiurea
    sigpicMy black ride....http://www.loganclub.ro/forum/my_83_...5.html?t=42435

Comment

Originally posted by ellada View Post
      Astazi(09.03.2012) am primit procesul verbal pentru o contraventie din 27.08.2011, inutila din punctul meu de vedere.
      Conform procesului, pe acea data am circulat fara rovinieta pe dn1. Sunt 80% sigur ca aveam rovinieta, dar nu am cum sa dovedesc acest lucru.
      Nu mai am chitanta ori bonul, in cazul asta mai pot demonstra in vreun fel? Exista o evidenta?
      Pe rovinieta scrie
      " A se pastra un an de la data expirarii" (si in inglish)

Din cate cunosc (si explicat mecanismul de functionare) de la un reprezentant Novensys, nu prea greseste sistemul.
      Am fost avertizat sa imi cumpar urgent rovinieta, daca nu am (tot timpul am cumparat-o).
      Eu nu iti neg prezenta rovinietei la acel moment, dar intreb cum a fost posibil un asemenea caz?
      Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Am mai citit pe internet si am observat ca aceasta "problema" este datorata trecerii de la rovinietele "clasice" la cele electronice. Spuneau unii ca desi aveau si dovada, a trebuit sa ii dea in judecata pentru anularea amenzii. Si desi i-au dat in judecata, au pierdut procesul pentru ca nu se vedea ce era scris pe bon, desi ei zic ca era vizibil.
        Si intreb si eu acum, ca am gasit un bon pe care nu se intelege nimic. Cine este de vina ca bonul nu este vizibil? La benzinarii ori chiar ei, ar trebui sa aiba o evidenta cu aceste roviniete, nu sa te puna pe tine sa le pastrezi. Sa nu zic ca pe bonurile vechi nu scria ca trebuie sa la pastrezi 1 an de la expirare.

Sunt destul de sigur ca aveam rovinieta. Fusesem in Costinesti urmand ca a doua zi sa plec in Moceiu. Am luat amenda pe 27, eu noua rovinieta am facut-o pe 29, nu stateam doua zile fara rovinieta, nu sunt sanatosi la cap astia.
        Si oricum, pentru a anula amenda ar trebui sa ii dau in judecata pe raza in care am fost "filmat". Asta insemnand ca eu sa ma duc la Ploiesti.
        Dar pot sa si le bage in fund, constatarea, amenda si dovada, ca eu ne le platesc nimic.
        Last edited by ellada; 9 March 2012, 16:18.
        fara linkuri externe in semnatura

Comment

Au mai fost cazuri destule cand s-au dat amenzi desi existau roviniete, e ceva tipic romanesc, un sistem ce functioneaza cu intreruperi sau cu erori.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

cand a fost expediata amenda?
            daca a fost emisa dupa 27.02.2012 este nula
            daca ti-a fost comunicata dupa mai mult de 30 de zile de la emitere iar este nula.
            Verifica astea doua lucruri: sa nu fie emisa cu mai mult de 6 luni de la data faptei si sa nu fi fost comunicata dupa mai mult de 30 de zile, in cazul in care sunt indeplinite cele doua conditii, cauta rovinieta si da-le o copie
            sigpic
            Ambition 1.5 dc

Comment

Legal si la obiect cf. OG2-PVCC se intocmeste in cel mult 30 de zile de la data savarsirii contraventiei, din acest moment mai exista un termen de 6luni pentru comunicare(prin comunicare se intelege data postei de expediere). De la data efectiva cand se intra in posesia PVCC(confirmat prin stampila postei la data de primire si/ sau data si semnatura de primire a celor trimise cu (,) confirmare de primire exista un termen de 48h(2 zile lucratoare) pentru plata amenzii cu reducere 50% sau un termen de 15 zile pentru contestarea acestuia in instanta, restul e can-can...

Comment

6 luni e termen sa ti`l faca , 30 zile e pentru comunicare....
                Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
                Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

@cristy invers: 30 de zile sa ti-l faca si 6 luni sa ti-l comunice.apoi 24 de ore de la comunicare ai reducere 50% si 15 zile pt contestare.
                  ca avocat stagiar, sapt trecuta am trimis o contestatie, pt un auto care e in franta de 2 ani!!! deci cum naiba a fost surprins pe A2 acum aproape 6 luni? (sper ca nu e vb de vreo clona).
                  parerea mea: da-i in judecata, si solicita de la CNADNR proba (plansa) foto + intervalul in care apare ca tu nu ai detinut rovinieta.
                  daca gasesti si rovinieta veche e si mai bine.
                  fara

Comment

Are dreptate Cristi Xp, si eu am incurcat un pic termenele dar per total tot la 7luni se ajunge adica au timp 6luni sa aplice sanctiunea(scrierea PVCC-cf.art.13 OG2) iar apoi o luna de la data intocmirii sa comunice procesul verbal cf.art.14 OG2-(pentru comunicare se iau in considerare datele postale).
                    Last edited by Cromatic; 9 March 2012, 19:25.

Comment

da... :P ideea e ca cei de la CNADNR stiu ei cum sa faca ca sa nu poti contesta termenele.
                      acelasi lucru si la finante, sa nu credeti ca neplatind o amenda aceasta se prescrie, cei de la finante trimit la inceputul fiecarui an o notificare, care reinnoieste termenul...
                      fara

Comment

Termenele sunt specificate foarte clar in OG2-regimul juridic al contraventiilor.
                        Exemplu:
                        -1ianuarie-data cand camera de luat vederi inregistreaza nr. si confrunta cu baza de date;
                        -30iunie-data limita la care se aplica sanctiunea prin intocmirea PVCC;
                        -30iulie data limita cu stampila postei pentru expediere.
                        In concluzie, pot trece mai mult de 7luni de la data savarsirii contraventiei si pana la intrarea efectiva in posesia PVCC iar termenele sa fie perfect legale.

Comment

Originally posted by spanu View Post
                          da... :P ideea e ca cei de la CNADNR stiu ei cum sa faca ca sa nu poti contesta termenele.
                          acelasi lucru si la finante, sa nu credeti ca neplatind o amenda aceasta se prescrie, cei de la finante trimit la inceputul fiecarui an o notificare, care reinnoieste termenul...
                          Stiu o laie. Profita de comoditatea si nestiinta oamenilor.
                          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

profita de faptul ca nu tinem rovinieta si mi se pare absurd sa stai un an de la expirare cu chitanta prin buzunare.
                            Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

mie iar mi-au trimis acasa instiintare ca am amenda din 2011, an in care nu m-a oprit nici o data politia si una din 2010, care nu figura la inceputul lui 2011 cand mi-am platit impozitul. pai sa nu-i f@#i in coor pe unde beau ei apa? ce bine le merge sistemul si cat de capabili sunt, lua i-ar dracu' de joanghine...
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google