If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Pe Zapada Sau Gheata Franeaza Mai Bine Fara ABS Decat Cu ABS. De Ce ???
ei ii dau dreptate lui keanureb ,intradevar sunt avantaje si dezavantaje,cea mai buna avantaj este ca poti controla directia masinii cu abs montat,iar in schimb la cele fara, odata ce ai franat cu putere si intri in derapaj no mai poti scoate pe drumul cel bun
De laudat::
-ai control asupra directiei
-pe asfalt curat...fiid forta de franare egala la toate rotile..masina se opreste MULT mai repede decat una fara abs...asta datorita faptului ca nu mai exista repartitorul de frana pentru puntea spate. Dezavantaje:
-atunci can e asfalt uscat daca o roata prinde pe pietris si pierde aderenta...celorlalte 3 roti li se vor reduce forta de franare...deci..din cauza unei roti care nu adera...se pierde franarea,aceeasi situatie este si pe udatura si prinzi o mana de zapada...parerea mea...?..Pe mina m-a scapat de multe ori ...de 3 ori cu loganu,de 4 ori cu un Iveco 65C15van pe serpentine si cu un Iveco Eurocargo 75E15 tector....de prea multe ori..deci...avantaje si dezavantaje...ideea e ca tre sa nu ne bazam prea mult pe el..si sa fim si un pic precauti...Bafta...si sarbatori fericite
Last edited by matheo66c; 20 December 2009, 15:57.
ba poti. lasi frana. desigur, iti trebuie ceva control de sine sa iei piciorul de pe frana in caz de accident, cand toti reactioneaza instinctiv chiar invers, dar asta e.
ABS-ul ajuta foarte mult insa ca la orice sistem de siguranta activa, mare parte din "rol"il joaca conducatorul auto. In fiecare zi sunt masini echipate cu ABS, ESP si controlul tractiunii care se fac praf. Nici un sistem nu poate "sfida" legile fizicii...deci Conduceti prudent.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
inseamna ca tu ni mers pe zapada daca lauzi abs-ul , si eu scot siguranta , am la munca mcv , si franeaza mult mai bine fara abs...cand ma sui in a mea , parca e sanie .
Marx , da si mie imi vibreaza volanul stanga drepta , da finut asa...
deci eu sunt anti-abs nu imi place deloc abs-ul si pe uscat e muci si peste tot, ce imi place decat directia care e controlabila la o franare brutala, in rest mai bine nu dadeam 500 de euro ca nu prea si-a scos banii acest abs
si atunci ce preferam? franare "tip sanie" sau cu control asupra directiei? din cate vad aici, multi prefera "sania". ar fi bine sa facem un pol: sanie (cu zurgalai) sau control (ia mai manati mai!)
bro nu stiu ce zici tu acolo dar pana acum numai pagube mi-a facut acest abs
bogdan pana acum te-ai lovit de o faza in trafic care te-a dus la accidentarea masinii din cauza abs-ului?
@marx koromoroanele nu sunt bune iarna.... fa tot posibilul si iati niste gume de iarna adevarate. Iar pe gheata si zapada de preferat e sa folosim frina de motor ;)
bro nu stiu ce zici tu acolo dar pana acum numai pagube mi-a facut acest abs
bogdan pana acum te-ai lovit de o faza in trafic care te-a dus la accidentarea masinii din cauza abs-ului?
vorbim strict de zapada/gheata? din postul tau inteleg ca ai avut incidente din cauza lui.
daca vorbim de zapada/gheata, nu, nu am avut accidente. din contra, m-a ajutat.
daca vorbim de all season (cu toate ca suntem offtopic), iarasi, nu am avut probleme.
dar, in nici unul din aceste cazuri nu au fost situatii "la limita"
in peste 35000 km de cand am loganul acesta, un singur accident am avut, din cauza unei pustoaice care m-a "pupat in spate"
Last edited by bogdan_1984; 20 December 2009, 19:35.
Reason: completari
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment