Logan 1.6 16v vs Opel Astra II 1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Dodo View Post
    reviziile la opel se fac odata la 15000 sau adata pe an si primele nu costa mai mult de 200e
    la logan depinde de dealer poti sa iesi si la 70-100de euro

sigpic

Comment

Originally posted by darksid3 View Post
      Interior mai "aranjat"...motor generatie ceva mai noua (nu ma bat cu pumnii in piept de asta), mod de fabricatie oarecum mai bun ( ???)...plus ca e stema aia de Opel si nu Dacia! = 3000 euro? hmmmmm...ia vezi pe la Kia Ceed ca face cu ochiul!
      motor de generatie mai noua unde la opel???
      apropo de cat cea mai joasa clasa a unei marci nemtestii mai bine clasa de top a lu dacia adica prestige...

sigpic

Comment

Originally posted by SoNyKeL View Post
        motor de generatie mai noua unde la opel???
        apropo de cat cea mai joasa clasa a unei marci nemtestii mai bine clasa de top a lu dacia adica prestige...
        Te sustin Sonykel .

Dar omul nu stie ce sa faca . Din cate mi-a raspuns mie se pare ca este convins ca Astra este peste Prestige (dar cu intretinerea ce te faci; ca fiabilitate Logan/Renault vs Opel eu cred ca s-ar putea sa fie egale ). In cazul asta , am un sg sfat pt el : IA-TI ASTRA .
        B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

eu stiu lucruri urate de fiabilitatea anumitor cutii de pe opel astra dar nu stiu de la ce motor , dar cica dealerul din ct are o stiva mare care trebuie data retur la fabrica asa ``ma mintit`` cineva care cica lucreaza la kamsas(dealer opel , volvo)in constanta
          si totusi nui cu mult peste luando babeste , estea cea mai ieftina masina nemteasca si cea mai ieftina de la opel deci este clasa low cost...

sigpic

Comment

Daca ai bani, alege Astra Clas. II, e o idee peste Logan.

PS: n-o mai dati atata cu intretinerea ca nu-i Mercedes...e ceva mai scumpa decat la Logan (16V) dar nu salta mult, e chiar printre masinile straine cele mai ieftine la intretinere, e mult mai ieftina de intretinut decat una coreana spre exemplu.

Comment

nui mercedes octaviane... dar daca tot e topic vs tre sa luam in calcul si revizile omu a zis 200de euro eu stiu ca la logan e 70-100 in functie de dealer... si cand mai ai si o rata lunar la banca si o rata la casco aia 100 de euro in plus pot face diferenta intre o luna plina de stres si nu... eu unu asa gandesc si ti spun din proprie experienta...
              dar daca iei masina cu banii jos parca nu ar mai conta asa mult...
              si mai trebuie luat in calcul si ce vrei sa faci cu masina? o iei doar ptr tine sau va fi masina familiei , cu spatiu interior cum sta?cu portbagaju?

sigpic

Comment

Originally posted by Dodo View Post
                momentan sunt student,masina mi-o cumpara tata,personal nu am nici un venit lunar!
                banii sunt disponibili,m-am gandit si la costurile de intretinere,cu salariul meu de medic rezident nu prea o sa ma descurc dar de...exista parintii in spate!!!
                nu spun ca ma dau banii afara din casa,altfel mi-as fi luat M5....
                Pai,Dodo frate ! Un viitor medic trebuie sa-si ia alt fel de masina.Nu Opel,nu Logan.Stii si tu statutul masinilor Opel in Germania si alte tari din vest.Plus ca Astra classic II se face in Polonia(Gliwice plant).Cred ca este o 'usual car'.

Comment

stii ce-i ala marketing? cand un produs nu se vinde ce faci? incepi sa faci promotii si reduceri? de ce nu se vinde ... nu stiu dar nu prea am auzit de bine... dupa parerea mea e o masina care vrea sa para luxoasa si ca e mai breaza decat loganu dar ea tot low-cost e , e proiectat si produsa in sistem low-cost... si cum mai e aia cu opelu? masina tzaranului neamtz... nu avem si noi un pic de mandrie?
                  asta e parerea mea scuze deca tea suparat... apropo teai interesat cat costa revizile eu zic ca ar trebui sa iei in calcul si lucrurile astea...

oricum unele optionale la opel sunt muult mai scumpe decat la dacia gen inchidere centralizata pe cheie , proiectoare , oglinzi electrice etc...
                  la aproximativ 13000e masina are si proiectoare,oglinzi electrice,geamuri electrice,computer de bord,casetofon cu 6 boxe,volan piele,clima automata,alarma si inchidere centralizata....si reviziile la opel aproximativ 500RON.Casco..undeva la 1800RON full!!
                  Apropo...nu m-am suparat!!!
                  Daca as stii sigur ca as prinde un loc la "rabla" nu as mai sta pe ganduri si mi-as lua logan!!!

Comment

eu stiu lucruri urate de fiabilitatea anumitor cutii de pe opel astra dar nu stiu de la ce motor , dar cica dealerul din ct are o stiva mare care trebuie data retur la fabrica asa ``ma mintit`` cineva care cica lucreaza la kamsas(dealer opel , volvo)in constanta
                    si totusi nui cu mult peste luando babeste , estea cea mai ieftina masina nemteasca si cea mai ieftina de la opel deci este clasa low cost...
                    nu este cea mai ieftina din clasa opel,sunt alte masini mai ieftine plus ca acele optionale sunt cu mult peste logan!!!

Comment

nui mercedes octaviane... dar daca tot e topic vs tre sa luam in calcul si revizile omu a zis 200de euro eu stiu ca la logan e 70-100 in functie de dealer... si cand mai ai si o rata lunar la banca si o rata la casco aia 100 de euro in plus pot face diferenta intre o luna plina de stres si nu... eu unu asa gandesc si ti spun din proprie experienta...
                      dar daca iei masina cu banii jos parca nu ar mai conta asa mult...
                      si mai trebuie luat in calcul si ce vrei sa faci cu masina? o iei doar ptr tine sau va fi masina familiei , cu spatiu interior cum sta?cu portbagaju?
                      masina o iau cash si o sa fie masina mea,nu a familiei...eu stau in brasov ei in dambovitza si masina o sa fie la mine!!!

Comment

Nu te inteleg cu programul rabla. Din cate stiu Opel-ul are un program asemanator dar sigur.
                        Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Originally posted by doreto View Post
                          Pai,Dodo frate ! Un viitor medic trebuie sa-si ia alt fel de masina.Nu Opel,nu Logan.Stii si tu statutul masinilor Opel in Germania si alte tari din vest.Plus ca Astra classic II se face in Polonia(Gliwice plant).Cred ca este o 'usual car'.
                          Am mai spus....daca ar fii dupa mine mi-as lua M6,dar asta e...banii sunt limitati!!!Cand o sa am salariu poate o sa-mi permit ceva mai mult dar pana atunci ma multumesc cu ce am.In prezent conduc o dacie 1310 din 85 si nici cu aia nu-mi este rusine!!
                          Masina care o sa mi-o iau,indiferent ca este Astra sau Logan o sa o vand dupa 3-4 ani si o sa sar undeva mai sus...gen passat,audi...si altele.

Comment

in afara de volan piele si clima automata si alarma +2boxe nu are nimic in plus fata de prestige decat pretul... ce e mai ieftin decat opel asta 2???

sigpic

Comment

Pai si la prestige al meu am proiectoare, oglinzi electrice, geamuri electrice fata spate,comp de bord, casetofon cu 4 boxe ( nu 6 ca la opel ) volan piele si schimbatorul la fel, ac ( opel are clima automata ) alarma nu am, inchidere centralizata am. Casco full cu vreo 600 ron maqi putin decat spui tu ca e la opel ( cam 1200 ron ) De revizii nu pot sa iti spun ca nu am facut nici una inca :p
                              Daca vrei sa vorbim de generarii si tehnologii la motoare iti spun ca sunt cam de prin aceeasi perioada 1.6 16 v de la renault cu cel de pe opel. Singurul opel astra calssic ( pe care l-am condus eu ) a fost break de 1.7 diesel. Nu o sa ma refer la motor , pt ca vorbim de benzina aici, ma refer la interior : mi-a placut scaunul, parca o idee mai confortabil ca la logan, desi sincer iti spun ca la logan ma simt mai bine in scaun decat in ford focus generatia precedenta. In rest daca nu esti fitos de genul '' ce sa fac eu cu butoanele de deschidere geamuri electrice care nu sunt pe usi '' nu ai a te plange. Si nici plasticul din bord nu e foarte reusit la opel ( nu zi ca la logan ar fi superior ) dar seaman f mult cu cel de cielo .....In fine....cel mai bine treci la vola ( volane ca sunt 2 masinsi ) si fa un test. Cand mi-am cumparat masina am oscilat intre opel si logan , dar opel cu motor 1.4 , ca de 1.6 nu ma ajuta banu . Si sa stii ca am ramas un pic surprins ca nu e chiar asa...nu am simtit cum spun unii ca tot dacie e ..nu am condus eu cine stie ce masini straine ( focus, fabia, megane , astra si golf 4 ) dar sa stii ca fatade generatiile anterioare de dacii se simte altfel. Opelul este mai jos si simti mai bine soseaua, dar ai grija mare cu denivelarile , gropi etc..dai usor cu fundul de pamant daca nu ai un pic de grija de masina.

Comment

Originally posted by Rocri View Post
                                Nu te inteleg cu programul rabla. Din cate stiu Opel-ul are un program asemanator dar sigur.
                                Programul la opel se numeste ecoflex si nu au limita de locuri,nu trebuie sa astepti si discount-ul este de 850e dar este disponibil doar pentru astra II

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google