Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Buletin de Bucuresti este un film foarte reusit si bine facut - si care spune foarte multe, chiar daca intr-o varianta comica... Si e facut inainte de 1989, cand totusi lucrurile se spuneau mai greu pe fata - dar uite ca se mai spuneau.

    Eu inainte de 1989 si nici acum nu inteleg cum se spuneau atatea lucruri - mai ales in anii '70 - in filme si in scheciurile de la televizor? In anii '83 - '89 era o apasare foarte sumbra si o atmosfera nasoala. Cel putin anii '88 - '89 se auzeau niste zvonuri cu masuri atat de tampite si chiar mai veneau masuri atat de tampite - ca te gandeai ca mergem spre o fundatura - ca nu exista viitor cu asemenea masuri.

    Azi se pot lua orice masuri - oricat de tampite - insa nu mai avem presiunea aia apasatoare a fricii ca suntem urmariti, supravegheati se securitate... Culmea e ca azi suntem mai supravegheati si mai ascultati de catre sistem... oficial, legal, etc

    De asta zic ca nu trebuie sa ne pierdem identitatea nationala si credinta in Dumnezeu. Stapaniri au fost si vor mai fi. Asa a fost toata istoria noastra. Totul e sa nu ne destrame ca tara si popor.

    Originally posted by mr.K View Post
    Americanii nu-s prea scoliti dar o duc bine.
    E o rata foarte mare de somaj in America astazi. Criza a pornit de la ei si a nenorocit aproape tot globul. Daca ne cad balele dupa altii, chiar ca ne meritam soarta...

    Pe "Mecanicul Romaniei", "Electricianul Romaniei" o sa ii vezi la "Vocea Spaniei" a Italiei, a UK sau a Germaniei Asta apropos de Costel Busuioc.
    Last edited by ion_R5; 16 May 2012, 15:19. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • nu avem cum sa nu ne cada balele dupa alti, pentru ca noi ca tara existam cu numele si pe harta, noi degeaba avem Presedinte si Guvern astea sunt de fatada, Fondul Monetar International se numeste azi Presedinte si Guvern la noi, basescu nu misca un ac fara ei si la fel guvernul, noi suntem vanduti in acest moment 2 generati, noi suntem scalvii lor (suna rau dar asta este adevarul), mai intai ne-au imprumutat cu o suma de bani pe care noi sa nu o putem da inapoi si atunci ei au venit si au spus OK nu aveti bani? atunci dati-mi din resurse, ceea ce se intampla in ziua de azi, si poate o sa-mi spune-ti ca rosia montana nu au cumparat-o ei, nu intradevar a luato alta societate care este afiliata altei societatii care apartine de ei, si acum probabil ca o sa ma condamne oamani de acolo, nu neg ca este o saracie de nedescris acolo, dar noi nu eram in stare sa sapam acolo sa extragem sute de tone de aur ( pai cu ce este acolo ne achitam datoria de 1000 de ori), noi am lasato in paragina si ne-am uitat la ea pana s-au desteptat alti, care ne-au strans cu usa din pricina datoriei pe care romania o are, si nu va ganditi ca,canadieni or sa ne dea un pret corect, nicidecum, o sa ne dea 10% din valoarea ei, cand ia de fapt face sute de miliarde de euro.....asta este Romania dupa parerea mea si sincer nu vad cum am putea sa traim mai bine, variante or fi dar eu nu le vad, si partea cu Dumnezeu eu personal o exclud

      Comment


      • Nici carbune nu mai extragem, il importam pentru CET-urile din tara. Multe functioneaza cu huila, dar se puteau modifica pentru a arde lignit. Companiile miniere s-au capusat pana au murit, minerii au devenit someri iar orasele construite pentru ei au ajuns localitati fantoma.

        Comment


        • Pai noi am tot fost ocupati de strainii din jur de-a lungul istoriei. Care ar fi noutatea?

          Diferenta e ca acum 400 de ani intrau cu armatele peste noi... Acum, fiindca e "democractie" isi trimit bancherii sa ne dea bani imprumut, ca sa ne faca robi.

          Totul e sa nu ne uitam neamul si credinta. Ce e val, ca valul trece... Va trece si valul asta.

          Cand se mai propune reimpartirea teritorial-administrativa a tarii trebuie sa iesim in strada si sa strigam clar sa ROMANII nu vor asta.

          Sanatate si numai bine!

          Comment


          • inseamna ca suntem tampiti, ca natie si ne meritam pe deplin soarta. deci discutam degeaba, am fost prosti mereu si-o sa fim in continuare. si cand n-am fost prosti s-a gasit un tradator sa-si fure caciula. ce tot o ardem degeaba? am ajuns o tara din care sa emigrezi. discutia cu comunismul care cat d erau a fost tot iti dadea de lucru e o prostie si aia. si atunci lucrau 2-3 pt pilele sefului, dar nu se spunea public, ca-ti luai un glont in cap. si daca nu ma insel, in '89 s-a vrut sa nu mai fim tara comunista, deci disparitia locurilor de munca pt toti (una din reversurile medalieli capitalismului) nimeni n-a luat-o in calcul. de fapt, romanii au crezut ca or sa faca lumea sa dea pe spate cand aude de ei si de fapt n-au reusit nimic. inca o data si inca o data si inca o data au dat cu mucii in fasole. monumental, chiar. trist e ca o s-o mai comita de neumarate ori, pana la disparitia a ceea ce se numeste azi romania.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • Totul e sa nu ne uitam neamul si credinta. Ce e val, ca valul trece... Va trece si valul asta.
              Esti tare nene, ce ar fi sa primesti in loc de bani si bonuri de masa cateva postere cu Eminescu si parintele Boca? Da-i dracu de bani, mancarea s-o manance prostii si ereticii, datoriile la utilitati sa le ierte Dumnezeu, de sete ne rugam la popa sa cante ca sa ne treaca...
              Dumnezeu uraste minciuna omule, inginer o sa fii cand o sa te lasi de popie. N-o sa te lasi...

              Comment


              • Originally posted by ion_R5 View Post
                ...Cand se mai propune reimpartirea teritorial-administrativa a tarii trebuie sa iesim in strada si sa strigam clar sa ROMANII nu vor asta...
                p-asta n-am vazut-o din prima. eu si k sigur o sa votam pentru reimpartire administrativa si teritoriala. acum la modul serios, crezi ca n-ar fi mai usor de dirijat 5 regiuni decat 42 de judete? pt ca oricum capitala va ramane la bucuresti, tot de acolo vor veni deciziile importante, tot acolo se va imparti cascavalul. romania a mai fost impartita pe regiuni pana sa vina un nebun pe care unii inca il mai regreta si sa imparta (si atunci tot impotriva vointei poporului, dar in sens contrar fata de azi) administrativ si teritorial romania. la ce ne-a ajutat? hai sa ne intoarcem la radacini, traditii si sa avem din nou 8 regiuni.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • Wikipedia:

                  "ÃŽmpărțirea României în județe este atestată documentar la 8 ianuarie 1392, când domnitorul Mircea cel Bătrân printr-un hrisov numește „ținutul Vâlcii” județ. Astfel, județul Vâlcea este primul județ atestat documentar de pe teritoriul actual al României.

                  Ultima reformă administrativ-teritorială majoră din România a avut loc în anul 1968 când s-a trecut de la împărțirea pe regiuni și raioane la reîmpărțirea pe județe, desființată de autoritățile comuniste după 1948, având ca model împărțirea teritoriului Uniunii Sovietice."

                  Asadar, impartirea administrativa pe judete e cea traditionala - inca de la 1392.

                  Ceausescu doar a restabilit acest model, dupa ce Romania fusese impartita administrativ dupa model sovietic pe regiuni si raioane.

                  Seba, nu mai arunca vorbe care sunt doar impresii personale si care nu au legatura cu realitatea

                  De asta tot spun ca trebuie sa ne cunoastem istoria adevarata neamului inainte sa imbratisam tot felul de idei si concepte inventate ieri sau acum 100 de ani in occident sau orient.
                  Last edited by ion_R5; 19 May 2012, 19:57. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • bun, daca asa a fost de la mircea cel batran, sa taiem tevile de apa, firele de curent si tevile de gaz. ca asa traim in smerenie, nu tre' sa ne etalam avutiile. adio tv, internet, ziare, aer conditionat, tramvai, masina, telefon...
                    te evzi traind asa? nu-mi raspunde ca sunt unii care traiesc asa, c-am vazut la manastiri in moldova chilii cu termopane, antena satelit si cablu tv/net. tu, ai trai asa? asta doar daca crezi ca tot ce e nou e gresit si doar ce e de la strabuni, are traditie, etc e bun. eu unul nu cred asta, n-am chef sa ma tot raportez la acum 2000 de ani. am mai spus-o, nu tre' sa ne imbatam cu trecutul, sau cu viitorul, ci sa iesim din rahatul prezentului. am dat si motive pt care eu zic ca asta cu iesitul n-o sa se intample, oricat ma vrea asta o mana de oameni.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • Seba, eu nu inteleg de ce trebuie sa dam cu "cacao" in tot ce avem, in tot ce am mostenit?

                      Am fost in Germania de mai multe ori si am ramas foarte surprins ca multi nemti stau in casele alea pe structura de lemn, le tot vopsesc, le tot renoveaza - dar nu isi fac altele - gen vila. Eram foarte mirat, fiindca veneam dintr-o Romanie a anilor 1990, in care mai pe toate strazile gaseai vile in constructie sau macar oameni care si mai construiau o casa in curte, sau isi mareau/modernizau casa. (nu vorbim aici de case cu 16 camere sau din acelea cu turnulete)

                      Sigur, sunt si in Germania case moderne, noi, din beton armat in special in cartierele noi - insa nu s-au apucat sa le demoleze pe cele vechi. Chiar tin la ele, tin la traditie si la pastrarea ei.

                      In Germania vedeam casele alea cu structura din barne de lemn si pur si simplu nu intelegeam de ce nu le demoleaza sa-si tranteasca niste vile de beton armat. Si sunt case de pe la 1700 si 1800, pe care ei le tot renoveaza... (in special le schimba lemnaria de la parter, fiindca e cea mai sensibila la umiditate/putrezire - casa fiind suspendata pe niste picioare de otel pana se inlocuiesc lemnele vechi cu altele noi)

                      Cu taiatul curentului, tevilor, etc... ai rabdare, ca daca Doamne fereste va incepe un razboi mondial, ne vom intoarce rapid cu vreo 100 - 200 de ani in urma...

                      Omul poate trai si fara televizor, si fara telefon mobil si fara multe alte inventii de secol 20. Fara curent si fara frigider, fara apa curenta va fi ceva mai greu - dar in cazuri deosebite... se poate supravietui. Sa ne fereasca Dumnezeu de razboi si de nenorociri (includ aici si planul de reducere al populatiei)
                      Last edited by ion_R5; 23 May 2012, 22:55.

                      Comment


                      • Ideea e ca evolutia economica a Romaniei in ultimii 20 de ani aduce a stare de razboi, asa greu are acces populatia la cele necesare, din venituri proprii, nu din imprumuturi.
                        Cum venituri nu prea erau, s-a indatorat si acum vine vremea sa plateasca, pierzand singurul castig din perioada comunista: locuintele.

                        Comment


                        • ala de fapt a fost castigul din 1991-1992, cand rata la un apartament contractata la cec inainte de 1989 a devenit in 1991 echivalentul unui pachet de tigari
                          ioane, casele alea din 1700-1800 sunt mai tepene decat un bloc de-al nostru din 2463. si de-ar fi asa, casele alea sa fie miezul din sat, nu cred ca e rentabil sa tot repari o casa veche in loc sa faci una noua. tu de ce ai renuntat la o masina antica in favoarea unui logan la care ai renunta sa zicem, in favoarea unui mercedes? daca ai avut dacie 1300 sau oltcit inainte de logan, nu ai scapat de ele pt ca te-ai saturat sa le repari de 3 ori/zi, cum se ia piramidonu si alea sa mearga incet ca un magar obosit, dar cu consum de camion sr?
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • @ Mr.K & Seba

                            Locuintele sunt si ele pe lista preluarii... dar mai la urma.

                            Pe primele locuri in jefuirea Romaniei, au fost: valuta din bancile Romanesti - care s-au praduit in 1990-1991, intr-o actiune concertata, atat din afara cat si din interior. Au urmat industria si sectorul comercial (detinute inainte de 1990 de statul Roman)... Multe distruse, ca sa poata face loc si inlocuite cu altele - dar private, iar mai apoi instrainate tot profitul mergand in afara tarii.

                            Au urmat mai apoi pe lista bogatiile naturale ale Romaniei - resursele de aur si alte metale, petrolul, gazele, padurile, terenul agricol... toate rand pe rand fiind in vizorul celor care vor sa "cumpere" Romania la bucata, - adica sa desfinteze Romania.

                            In schema asta noi vom fi niste slugi la mana strainilor care au pus mana pe tot ce e in tara asta, cu ajutorul tradatorilor pe care i-au cumparat si promovat in functii inalte ale statului Roman.

                            Locuintele sunt mai la coada listei - insa pe noi ne dor cel mai tare, in gandirea individualista (egoista) a fiecaruia dintre noi. Altfel ne-a durut in fund cand s-a furat gardul de la CAP sau intreprinderile cu totul sau pe bucati --- cand am stat cu totii impasibili. Nu ne-a mustrat constinta - fiindca nu o aveam "exersata" - iar tradatorii si strainii care au preluat Romania in decembrie 1989, ne-au amagit cu povestile fantastice gen "greaua mostenire", "tara o sa isi revina foarte greu dupa 45 de ani de comunism", "economia este o piatra de moara de gatul poporului Roman" si alte basme de acest gen. S-au dedat la importuri si afaceri oneroase, ca sa jefuiasca cat mai rapid visteria statului si sa scoata banii din tara, asa cum le ordonau sefii din afara Romaniei. Sa nu uitam ca Bancorex-ul era o bijuterie financiara - fiind cotata la bursa din New York inainte de 1989, si care a fost pulverizata pana in 1991 (adica intr-un an de zile), intr-o actiune concertata atat din afara cat si din tara.

                            Asa de grea a fost mostenirea, ca a durat 22 de ani sa fie distrusa si demolata toata industria Romaneasca. Cu flota a durat ceva mai putin - fiind "deplasabila" au evaporat-o mai rapid.

                            Parca vad anul 1990... cu primele magazine private cu blugi, zorzoane colorate... va mai amintiti blugii "Piramide" culoarea mustar?

                            Eram avizi de marfa straina si ne-am avantat ca niste nemancati sa cumparam orice, numai strain sa fie. Neamprostismul a dat pe dinafara in 1990 si in anii care au urmat - si nici azi nu ne-am revenit inca - fiindca asta s-a promovat de la varful puterii. Asa cum japonezii i-au "amortit" pe chinezi cu opiu, pe noi strainii ne-au amortit cu sloganuri amagitoare, marfa de prosta calitate, "auto-critica", "vina de a fi roman" si dezbracarea de propria identitate... ne-au amortit cu bautura, muzica si pornografie... si au reusit sa perverteasca o buna parte din populatie.

                            Cand vom intelege sa ne ajutam intre noi si sa ne iubim intre noi - sa stim bine care ne este identitatea si credinta - astfel de amagiri nu vor mai avea nici o putere asupra noastra.

                            Comment


                            • Eram avizi de marfa straina si ne-am avantat ca niste nemancati sa cumparam orice, numai strain sa fie. Neamprostismul a dat pe dinafara in 1990 si in anii care au urmat - si nici azi nu ne-am revenit inca - fiindca asta s-a promovat de la varful puterii.
                              Si de ce trebuia sa fim avizi nene, de itari, ii si opinci? Eu cred ca neam prost e ala care te vrea zdrentuit, descult, umil, credul, dezinteresat de NOU! Erai "neam destept" cand ieseai de la coada la tenesii de "Dragasani" cu mana goala si cu un ochi umflat, erai roman adevarat cand cumparai cu mandrie tacamuri de pui si-ti garaiau matele de foame daca erau mai multe guri la masa si nu aveai pe nimeni pe la tara? Sunt de acord ca acum sunt mult mai multe "neamuri proaste" pe metru patrat ca inainte, insa e gresit sa credem ca stramosii nostrii care traiau in bordeie i-au considerat neamuri proaste pe urmasii lor care si-au facut case pe pamant. Lumea evolueaza, chiar daca-i place sau nu popii..

                              Comment


                              • Vasile, eu nu stiu despre ce opinci si itari vorbesti...

                                Pantofi de piele de buna calitate, fabricati in Romania, gasesi inainte de 1989 pe la 250 - 300 lei. In rest, pe la 100 - 150 lei gaseai niste pantofi din imitatie de piele de proasta calitate. Nu iti spun din auzite, eram in liceu si imi cumparam singur pantofi (cu bani de la parinti, respectiv cu cei din pusculita)

                                In privinta pantofilor de buna calitate, trebuia sa intrebi cand se baga marfa si sa revii - fiindca erau loturi refuzate la export care veneau in magazine, dar nu in cantitati asa de mari cat sa zaca pe rafturi. Foarte multi isi dau cu parerea despre Romania de dinainte de 1989 - doar asa din auzite. Ar trebui sa nu-si mai dea cu parerea.

                                Cat despre "... erai roman adevarat cand cumparai cu mandrie tacamuri de pui si-ti garaiau matele de foame daca erau mai multe guri la masa ..." pot sa iti spun ca nimeni nu era mandru sau trist cand cumpara tacamuri. Pur si simplu cumparai de mancare. Exprimarea ta indica fitzele astea si un egocentrism, care astazi a ajuns o constanta in comportamentul pervertit in ultimii 22 de ani... "Atitudinea", "indignarea", "carcoteala"...

                                Tu cand iti umplii astazi cosul la supermarket, te simti mandru de tine? Sau te simti mai destept, sau mai grozav? Din pacate vad ca asta e nivelul de gandire al multora... Li se expandeaza ergoliul si stima de sine cand arunca banii pe tot felul de "branduri" si marfa "la moda", iar cand le bate vantul prin buzunare, fiindca au aruncat banii pe fitze si prostii, se simt goi pe interior... si asteapta sa-si refaca finantele pentru o noua "sesiune de shopping"

                                Din pacate am ajuns o societate de consum - ceea ce se exprima si in comportamentul si gandirea multora.

                                "Haina face pe om" e o expresie care astazi e mult mai aplicata decat inainte de 1989. Ignoranta si superficialitatea oamenilor e de asemenea e mult mai mare... Ne raportam la material si consumism si uitam sa fim oameni.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google