Proiectoare Utile Sau Moft

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

@ IancuMic

Daca vrei sa le reglezi, nu ai decat sa gasesti un Logan nou si sa masori "pata" luminoasa pe care farurile de ceata le lasa pe asfalt si sa le reglezi pe ale tale in mod similar.

Farurile de ceata de Logan au un surub din plastic care coboara sau ridica oglinda si poti regla astfel distanta pana la care bat.

Comment

Proiectoarele mele sunt reglate din fabrica, nu am umblat la ele nici macar n-am schimbat vr-un bec; bat~ 5m ( din masina se vede ca ar fi mai putin, de aceea intrebam de distanta)Stiu cum se regleaza.
      In dimineata de dupa revelion era oarecum ceata pe la 5.30.Pur si simplu nu poti sa mergi in siguranta cu aceste proiectoare,ar trebui sa mergi cu 15-20/ora sa poti fi in stare sa eviti ceva; mai bine era cu faza scurta reglata la minim.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Pai cand e ceata mergi si cu faza scurta si cu farurile de ceata. Practic farurile de ceata ilumineaza mai bine drumul in lateral si sub conul de lumina al fazei scurte, pentru a vedea mai bine drumul si a evita iesirea de pe carosabil. Pe ceata densa - mai ales daca nu cunosti drumul nu e recomandabil sa mergi mai repede de 50 km/h (daca stii traseul foarte bine, poti merge si cu 70 km/h. Totul e sa nu dai peste vreun pieton / biciclist/ caruta sau vreo masina lasata pe carosabil)

Comment

Iancu: Stai-stai! Tu ai mers pe ceata doar cu proiectoarele aprinse, fara faza de intanlire aprinsa?

Ion R5: 50 si 70 sunt doar niste cifre. Daca ceata e atat de deansa incat nu poti vedea la mai mult de 5 metri in fata, tot cu 50 sau cu 70 km/h mergi?

Sunt multi factori care influenteaza viteza de deplasare pe timp de ceata, nu poti sa spui simplu "mergi cu maxim 50 sau cu maxim 70".
          Last edited by vitriol; 2 January 2012, 21:41.
          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Ei asta-i buna cum sa merg numai cu proiectoarele;doar ca le aprindeam si la stingeam sa vad diferenta. Doar ca aveam in fata cativa metri mai luminati,dar pentru atat?Sa le ridic mai sus oare?Vad pe forum ca la unii bat cam 15-20m(postul 9)
            Last edited by IancuMIC; 2 January 2012, 21:44.

Comment

Iarta-ma ca indraznesc, dar de cate ori ai mers pe ceata pana acum?
              La ce te-ai fi asteptat, sa ti se lumineze calea mai ceva ca lumina zilei?

N-au cum sa bata proiectoarele la 20 de metri. Luminile de intanlire sunt reglate sa bata la 30 m (+/- reglajul).

Comment

Inchipuie-ti ca am masina din 1993 si la ultimile 3 am avut proiectoare.Cu cele de la vechea Dacie era alta poveste, suprafata mai mare de dispersie.Ceea ce vreau sa spun e ca se cam supraliciteaza, poate sunt bune si pentru cei din sens opus ca bat jos, esti mai bine vazut si nu se pierde lumina in ceata. Eu vreau sa raman in subiectul thread-ului; moft , utilitate,estetica? Sau cate putin din fiecare?
                Last edited by IancuMIC; 2 January 2012, 21:57.

Comment

@ vitriol

Daca e ceata foarte foarte densa, merg cu 30 km/h, nu cu 50. Sunt si situatii in care nu mai vezi nimic si trebuie sa te opresti si sa te dai jos sa vezi pe unde este soseaua. Din pacate foarte multi pe ploaie sau la o ceata foarte mica aprind stopul de ceata, ceea ce e foarte deranjant pentru cei din spate. (In special la Cielo, care are 2 lumini de ceata in stopurile spate)

Comment

Ca sa raspund intrebarii puse la inceputul acestui thread, desi eu m-am gandit ca raspunsul este de la sine inteles, proiectoarele de ceata au o utilitate practica, nu sunt un moft.

Avand in vedere ca traim in "manelarica" unde este preluata doar forma, fondul nefiind important, "proiectoarele se aprind pentru ca se vad frumos", deci, pentru unii, au si un caracter estetic.

Comment

Ca sa dam o utilitate si mai mare acestor proiectoare, parerea mea este ca se impune utilizarea unor becuri cu o temperatura de culoare care sa "sparga" ceata, nu sa o adune cum fac becurile cu care vine echipata masina.Este adevarat ca au avantajul ca sunt pozitionate jos,dar totusi...

Comment

eu le am din fabrica (ph 2) si mi se par foarte utile pe timp de ceata (doar atunci le folosesc)
                        pe ploaie am incercat sa le folosesc 1 sau 2 ori dar nu au avut nici un efect asa ca am renuntat sa le folosesc pe ploaie
                        sigpic
                        http://www.loganclub.ro/forum/nt_16_mic-t38412.html

Comment

eu le folosesc tot timpu .. un fel de day light running)

Comment

Tu nu esti in stare sa folosesti corect 3 cuvinte, asa ca n-am pretentia sa stii cum se folosesc proiectoarele.

P.S. Este "daytime running lights".

Comment

aucchhhh loganee!!!!!!!
                              sigpic
                              "BRABUS" STYLE

Comment

capac .....

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google