Proiectoare Utile Sau Moft

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Singura functie a proiectoarelor, si repet SINGURA, e sa-ti arate marcajele rutiere (linia de centru si acostamentul )pe timp de ceata, caci faza lunga nu bate prea bine atat de aproape. Asta fac ele bine. Ca le folosesc unii pentru altceva....
    Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Farurile de ceata montate din Fabrica la Logan bat sub conul de lumina al fazei scurte, jos imediat deasupra drumului si un pic lateral - dar tot jos. Nu vad cum ar putea sa orbeasca alti participanti la trafic. si totusi orbesc ! )) sau deranjeaza ...

Comment

Originally posted by einstein1984 View Post
        Singura functie a proiectoarelor, si repet SINGURA, e sa-ti arate marcajele rutiere (linia de centru si acostamentul )pe timp de ceata, caci faza lunga nu bate prea bine atat de aproape. Asta fac ele bine. Ca le folosesc unii pentru altceva....
        Faza lunga nu se foloseste NICIODATA pe timp de ceata;AH, soferilor!
        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Exact, noaptea deranjeaza.
          Singura functie a proiectoarelor, si repet SINGURA, e sa-ti arate marcajele rutiere (linia de centru si acostamentul )pe timp de ceata, caci faza lunga nu bate prea bine atat de aproape. Asta fac ele bine.
          Daca aprinzi faza lunga pe ceata nu mai vezi nimic.

Ajuta dar nu nemaipomenit, dar ajuta. Desi am vazut/citit pe forum ca Loganul vine in ultima vreme cu becuri mai slabe in farurile de ceata. Caz concret la loganul din 2008 sunt becuri cu sticla mai "lunga" ca sa zic asa iar la loganul 1.2 din 2010 are becuri cu sticla "balonas" si se simte o diferenta, lumineaza mai mult si un pic mai larg farurile de ceata la Loganul din 2008.
          Stiu ca aveam cand eram mic un far de ceata de la un VW Transporter '97 si era micut, oval, avea o sticla galbuie-verzuie si il aprindeam la bateria de la masina, lumina cu aceleasi culori si facea o linie ingusta frumoasa si larga. Imi imaginez ca farurile acelea chiar ajutau pe ceata.
          http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

Clar nu se foloseste faza lunga, poate parea ciudat dar faza scurta lumineaza mult mai bine decat cea lunga pe timp de ceata si in plus un MIC amanunt poti baga in sant pe unu de pe sens opus care circula regulamentar.

Comment

zilele trecute m-am apucat sa 'beculesc' proiectoarele, daca tot n-am avut pe loganul vechi. pe asfalt uscat, fara ceata, nu prea se vede vreo diferenta cu ele aprinse sau nu (privind normal, inainte, nu jos unde e botul masinii). pe ploaie, culmea, chiar daca nu e ceata, se vede mai bine soseaua. pariez ca de asta le tot folosesc unii pe ploaie. pentru cei din fata e aiurea, ca lumina se reflecta in sosea. nu mai zic de unii cu nu stiu ce becuri cu xenon in proiectoare. alea-s dracu.
              internal combustionizer

Comment

Consider ca ai scris gresit faza lunga, probabil ai vrut sa scrii faca scurta.
                Adevarat cele spuse, cu o singura precizare. Unde marcajul este mai nou se vede destul de bine cu faza scurta.Unde marcajul e din '94 sau lipsa proiectoarele iti arata calea. Dar noi find in 2011 , stat european , cu greu gasesti un drum fara marcaje sau cu marcaje sterse.
                Last edited by crull; 4 January 2012, 22:58.

Comment

Merci crull, mea culpa, faza scurta trebuia sa scrie acolo. Ce-i drept, in anumite conditii (ninsoare cu ceata) te poti orbi singur su cu faza scurta.
                  Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Eu n-am proiectoare de ceata dar cred ca sunt foarte utile si pe ninsoare pt ca am mers intr-o noapte pe ninsoare pe un drum cu foarte putina circulatie si am avut momente in care aproape opream pe loc pt ca nu mai stiam pe unde este drumul. Pe faza scurta nu am mers pt ca bate jos ca naiba si nu vedeam destul in fata...asa ca am mers cu faza lunga, cu toate ca mi-am belit ochii in situatia asta cam 50 km pt ca mi se facea in fata o "perdea" de fulgi de zapada (ma chinuiam sa vad printre fulgi) si chiar le-am simtit lipsa proiectoarelor care iti asigura vizibilitate pe asfalt.
                    "Daca esti prost, stai acasa!"

Comment

Hai sa fim seriosi, proiectoarele maresc vizibilitatea in orice conditii de drum. PUNCT !

Comment

pe conditii de ceata sau vizibilitate proasta, nu mi'au fost niciodata utile

In schimb, isi dovedesc INTOTDEAUNA utilitatea cand circul pe drumuri mai proaste cu gropi, boscheti pe margine etc. ) INTOTDEAUNA!

Comment

adica pe drumuri de Romania ))))
                          "Daca esti prost, stai acasa!"

Comment

exact! ))

Comment

Originally posted by Florin_KDF View Post
                              Hai sa fim seriosi, proiectoarele maresc vizibilitatea in orice conditii de drum. PUNCT !

Da,si orbesc si pe ceilalti!!

Originally posted by MIRFI View Post
                              pe conditii de ceata sau vizibilitate proasta, nu mi'au fost niciodata utile

In schimb, isi dovedesc INTOTDEAUNA utilitatea cand circul pe drumuri mai proaste cu gropi, boscheti pe margine etc. ) INTOTDEAUNA!
                              Trebuie sa le schimbe denumirea din proiectoare/faruri de ceata in proiectoare/faruri pentru drumuri proaste cu gropi si boscheti pe margine.

Ma intreb ce ati fi facut daca nu existau!
                              sigpic
                              "BRABUS" STYLE

Comment

eu am xenon cu lupa ... cand dau drumul la proiectoare nu e foarte mare difirenta, ba chiar as fii vrut sa renunt la ele sa o fac clean ...
                                Logan TAXI http://www.loganclub.ro/forum/logan_...4.html?t=27374

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google