Anvelope Resapate

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Prieteni, eu am lucrat timp de un an la o firma care resapeaza anvelope, si chiar am avut pe masina de servici. Sunt multe de spus, asa ca am sa fac un fel de lista cu punctele tari si cele slabe:

    Avantaje:
    - pret relativ redus
    - modele frumoase, in marea majoritate ( doar sunt copiate dupa cele mai bune marci )
    - dupa echilibrare se dezechilibreaza mult mai greu decat cele noi
    - daca anvelopa care a fost la baza ( carcasa ) a fost in stare buna, adica o marca premium, si o uzura egala, fara intepaturi, taieturi, petice, etc, atunci NOUA anvelopa va fi chiar buna
    - se uzeaza mai greu decat cele noi
    - in 80% din cazuri le puteti face cadou unora pe care nu ii agreati, si asta fara costuri mari
    - ideale pentru maniaci, masochisti, si dependenti de adrenalina
    - foarte bune pentru curele de slabire ( daca mergeti cu peste 120 km/h veti avea un cleste permanent in stomac, exceptie facand cei mentionati mai sus)

    Dezavantaje:
    - foarte greu de echilibrat
    - mult mai grele decat anvelopele noi ( si aici vorbim de o diferenta de cel putin 3 kg )
    - diferenta de valoare de minus 20-30% fata de o anvelopa noua ( chiar facuta in China) nu merita riscul
    - anvelopele resapate "la cald" ( adica imbracate total cu un alt strat de cauciuc, cele "la rece" avand doar banda de rulare adaugata) nu se exfoliaza, ci pur si simplu explodeaza, chiar daca sunt tubeless
    - sunt mai rigide decat unele noi, fapt pt care aderenta are de suferit
    - etc, etc, etc.

    Recunosc ca am mers si cu 170km/h cu masina incaltata cu resapate, insa atunci nu stiam . Dupa ce am aflat am preferat sa cumpar de la firma un set de anvelope noi, acestia fiind si distribuitori de anvelope, nu numai producatori.
    Apropo, marele avantaj pentru producator este ca din pretul platit de fraieri, ei au profit mai bine de 50%.
    Atentie mare la resapate deoarece nu veti vedea scris pe ele Made in Romania, ci Made in Italy,sau France, sau Switzerland sau altceva. Totusi este obligatoriu sa fie scris "rechapee" sau "rethreat" sau "reinforce" sau altceva cu RE.
    Marci des inatalnite de resapate in Romania sunt: Malatesta, Scop, Pneus, Daytona.


    PS.
    Am vazut destule resapate pe forumuri care se vand ca anvelope noi sau sh.

    Comment


    • Daca o guma standard pe 15" are cand e noua vreo 5.5kg, vrei sa-mi spui ca o resapata de aceeasi dimensiune are 8.5-9kg? Unde intra atata material? Sau materialul folosit la resapare are vreo 3kg? Asta e altceva, dar intre timp, sidewall-ul si thread-ul anvelopei ce va deveni carcasa se polizeaza, deci din alea 5 kile mai raman vreo 3, peste care se adauga inca 3. Pana la 8-9 kile mai e cale lunga. Apropo, un sidewall taiat sau un thread perforat, cum se repara in cazul unei anvelope resapate? Prin peticire cu tesatura metalica? Sau nu se folosesc asemenea carcase? Banuiesc ca taloane indoite/rupte ies din discutie sau se inlocuiesc si inelele talon ale anvelopei, la resapare?
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • Hai sa va intreb si eu ceva, de curand, ma lovit o tipa,unde mi-au lovit janta si mi-au taiat cauciucul,acum circul cu rezerva,cand o sa reusesc sa-mi repar cealalta janta(roata)o sa vreau sa iau alt cauciuc pentru rezerva(ca pe cel de pe rezerva o sa il pun pe janta de reparata)intrebarea acum e ce cauciuc sa iau, unu sechond sau sa iau unu reesapat,sau ,,,,sa ma bag la o anvelopa noua,dar nu de la o firma asa consacrata?
        Last edited by wizard24; 1 December 2008, 18:00.
        sigpic

        Comment


        • Salutare fratilor.Sa fim seriosi nu toti isi permit achizitionarea unor gume de iarna de firma.Lucrul asta e sigur, dar nici nu poti spune ca pe perioada iernii cand nu depasesti 70-80 km/h prin drumuri inzapezite si troiene nu sunt rentabile gume resapate.Eu zic ca pentru 2-3 luni de iarna circuland cu viteza mica chiar sunt bune.Acum sincer nu ridic in slavi gumele resapate pentru ca inafara de perioada iernii nu as folosi asa ceva nici mort, dar iarna,sincer as folosi asa ceva. Atat doar iarna.Cum s-ar topi zapada si gheata jos cu ele.Bafta

          ALFA LUCIAN asa ca informatie (daca ai lucrat la aceasta firma de resapat) se merita sa iti iei un set de resapate doar pentru sezonul de iarna adica doar de mers pe zapada si gheta si nu pe asfalt la ziteze mari??? multam
          Last edited by PH 85 MRS; 1 December 2008, 20:19.

          Comment


          • Anvelopele de iarna se folosesc cand temperatura scade sub 7 grade celsius(asa se recomanda) nu numai pe zapada.Si cum nu avem numai zapada toata iarna,avem si drumuri curate,avem si autostrazi(2,din pacate in Romania ;)) ) viteza poate sa atinga chiar dublul vitezei mentionate de tine.Gandeste-te ce se poate intampla daca explodeaza un cauciu la viteza aia!!!!
            Eu zic sa te mai gandesti putin!

            Comment


            • Flancurile sau benzile de rulare ce au gauri mai mici de 2 cm diametru se resapeaza fara discutie. Peste gaura se aplica un petic de cauciuc, lipirea avand loc "la cald". Deci peticul este doar de cauciuc, nu cu tesatura metalica sau orice alta intaritura. Deci la acea anvelopa riscul de explozie creste considerabil.

              Legat de greutate, materialul ce se aplica peste carcasa raschetata nu este de aceeasi densitate ca la o anvelopa noua, masa anvelopei fiin astfel mai mare.........Asa, doar de curiozitate, mergi la o vulcanizare care vinde printre altele si resapate, si vei vedea diferenta de greutate.

              Resapate iarna ? Da, i-as lua mamei mele pentru Dacia ei "minunata" cu care nu depaseste 40 km/h, deoarece viteza maxima este 50. Altfel NU. Vorba unui coleg, mai exista si portiuni uscate, sau doar umede. Atunci ce faci ? Mergi in continuare cu 70-80 km/h , cu mainile inclestate pe volan, cu 3 centuri de siguranta si , eventual, cu o casca de off-road ?

              Sefii de la fabrica respectiva, cand aveau obligatii fata de anumite persoane, trimiteau muncitorii sa caute SH-uri fara nici-un fel de defect, de p[referat Continental, deoarece acestea sunt cele mai usoare anvelope, si urmareau indeaproape procesul de resapare, pentru a nu exista probleme.

              Crede-ma , am vazut gramezi de anvelope ce nu corespundeau calitativ sub nici-o forma, si totusi erau vandute la jumatate din pretul initial, iar pe factura erau trecute ca fiind "rebuturi", nu anvelope, asta ca sa mute problema de la ei la distribuitorii din tara.

              La un moment dat veti vedea ca "resapatele" vor fi interzise, si e normal sa se intample asa. E vorba de vieti, si cu asa ceva nu te joci.

              Comment


              • hai ma nu va mai speriati atata , ca eu nu as pune ca eu nu as face.
                Eu am pt sezonu de iarna resapate si nu am nici un fel de prob , am mers si 140 constant si accelerari , si franari , drum uscat , zpd si nu sa mai intamplat nimic , nici cel mai mic gest.
                Intra putin mai mult plumb la echilibrare dar in rest..toate bune , am urcat cu ele unde alti doar se uitau.
                pt 2 luni cat tine iarna la noi se merita resapatele...in loc sa dau bani aiurea pe unele "smechere"(care tot aia fac) mai bine pun niste banuti si`mi iau de vara "smechere" .
                (este doar parerea mea despre resapate)

                Comment


                • @alfa_lucian: lucrand la conti 3 ani pe masinile de testare a anvelopelor, am vazut cum se aruncau zeci de gume pt ca materialul de armare (tesatura metaliza sau cordul textil) avea intre straturi distanta mai mare de 5mm, ma gandesc cata siguranta ofera o guma cu o gaura de 2cm diametru astupata cu cauciuc, fara material de armare? bine ca m-ai lamurit, resapatele nu se vor pupa ever cu vreo masina de-a mea. mersi frumos, dar prefer sa dau bani in plus pe-o guma sigura.
                  @andreea13: fi sigur ca daca se intampla "cel mai mic gest", nu mai postai acum pe forum...zi "bogdaproste" si abtine-te de la experimente, chiar nu cred ca vrei sa afli cum e sa te lase 2cm din anvelopa la 140km/h, nu din ghinion, ci din faptul ca unii cu buna stiinta nu respecta niste reguli de bun simt in constructia unei anvelope, pt a face vanzari si fara sa se gandeasca la consecinte. ma gandesc ca ai vazut si tu zeci de cai de rulare desprinse de pe anvelopele de camion pe marginea drumurilor, ma gandesc ca nu te-ai bucura sa vezi in oglinda cum jumatete din guma ta incepe sa te depaseasca
                  Last edited by Seba; 7 January 2009, 11:03.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • Seba , mare parte ai dreptate , sti cum e romanu` , pana nu i se intampla nu stie. dar eu totusi sunt multumit de ele. ma mai uit la ele din cand in cand...poate observ ceva , dar nimic deosebit.
                    Si chestie cu gumele camioanele e total diferita . ai vazut cand ia viraj rotile remorcii ,scrasneste pe asfalt , si au si tonaj. poate din cauza aia se desprind.
                    loganu abia sare de o tona...

                    Comment


                    • corect cu greutatea loganului, dar efortul exista si acolo si suprafata de lipire a threadului de carcasa e mai mic decat la o guma de camion, nu? ideea e ca daca stii ca mergi calumea si ai grija de ele, merg si resapatele. pe mine ins ama ingrijoreaza procedeul de resapare descris de alfa lucian, ala cu astuparea gaurilor fara plasa metalica, mai ales cand vorbim de gauri in sidewall, unde ar ttrebui sa fie cordura fara de care anvelopele fac "galci". banuiesc ca e evident ca 2-3 fire rupte in sidewall provoaca acele "basici" de pe unele gume, ori daca la resapare nici macar nu se carpeste ruptura respectiva, eu sa-mi pun asa ceva pe masina? mai ales cand stiu ca pe drum liber si uscat nu ma pot abtine sa nu trec de 120? mersi, dar nu...
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • nu mias pune resapate nici daca mi le da gratis sa ma joc cu viata mea pentru ce diferenta de pret dacat 4 resapate mai bine 2 noi

                        Comment


                        • am citit acest thread si am ramas surprins de inconstienta unor oameni sa pui anvelope resapate (practic second hand) pe o masina noua (cum e loganul), care i rostul?!
                          culmea, atunci cand le cumperi traiesti cu convingerea ca ai luat anvelope noi)
                          tinand cont de procesul de fabricatie al unei anvelope resapate, dar mai ales de calitatea indoielnica a produsului finit, RECOMAND tuturor sa cumpere doar anvelope noi atunci cand isi echipeaza masina, indiferent de sezon (vara/iarna);
                          de asemenea, va sugerez sa nu mai luati in considerare anvelopele second hand, pt ca in 99% din cazuri acestea vor diferi de celelalte 2 (cel mai probabil) de pe masina cu care vreti sa le imperecheati: alt profil al benzii de rulare, alte specificatii tehnice ale anvelopei: de aici veti avea un consum crescut al masinii, o uzura neuniforma, deci confortul si siguranta voastra vor avea de suferit!
                          CONCLUZIA: terminati cu carpelile!!!

                          Pt. a nu crede ca ce scriu pe aici am auzit la coltul blocului, va spun ca sunt inginer si lucrez de 2 ani jumate la Pirelli Slatina, momentan fiind supervizor la calitate!

                          Comment


                          • Am avut o singura pereche de resapate de iarna, cumparate de la cineva care le adusese din Germania pentru Dacia lui, dar intre timp isi vanduse Dacia. Eu aveam un Break nou din 1992. Era in 1993 la putina vreme dupa Revolutie, cauciucuri de iarna mai deloc pe piata, pretul la "oferta" si le-am luat.
                            Am circulat iarna 1993-1994 si 1994-1995, iar in 1995 m-a prins o primavara timpurie si foarte calda cu ele in Galati, la o lucrare.
                            Cum s-a incalzit, gaseam dimineata la hotel cate o guma pe pana. Mergeam la vulcanizare si o faceam. A doua zi alta guma si asa mai departe. In cinci zile am facut 4 pene: cauciucurile erau "coapte". M-am intors la Bucuresti cu viteza melcului si le-am aruncat.
                            Dupa aia m-am gandit saptamani intregi ca alergasem cu acele gume cu 130-140km/h spunand ca sunt "nemtesti", ca au TUV etc...
                            In toamna am cumparat prima mea pereche de gume Ultra Grip 2 de la Goodyear. Erau o mica avere atunci, dar nimic nu ma mai poate determina sa fac rabat la asa ceva.

                            PS Un bun cunoscut al meu a murit acum un an intr-un Passat echipat cu gume de iarna vechi de cca 8-9 ani, cauciucul dreapta fata s-a facut franjuri pe un drum de tara la viteza mare. Pentru cine este interesat pot sa postez o poza cu roata care mi-a ramas "amintire", dupa ce nevasta-sa a vandut epava. Groaznica amintire cand o vad in curte...
                            Last edited by detail; 10 March 2009, 19:42.

                            Comment


                            • nici nu stiam ca exista asa ceva...bine ca am citit
                              (\__/)
                              (='.'=)
                              (")_(")

                              Comment


                              • Originally posted by vladberca View Post
                                am citit acest thread si am ramas surprins de inconstienta unor oameni sa pui anvelope resapate (practic second hand) pe o masina noua (cum e loganul), care i rostul?!
                                culmea, atunci cand le cumperi traiesti cu convingerea ca ai luat anvelope noi)
                                tinand cont de procesul de fabricatie al unei anvelope resapate, dar mai ales de calitatea indoielnica a produsului finit, RECOMAND tuturor sa cumpere doar anvelope noi atunci cand isi echipeaza masina, indiferent de sezon (vara/iarna);
                                de asemenea, va sugerez sa nu mai luati in considerare anvelopele second hand, pt ca in 99% din cazuri acestea vor diferi de celelalte 2 (cel mai probabil) de pe masina cu care vreti sa le imperecheati: alt profil al benzii de rulare, alte specificatii tehnice ale anvelopei: de aici veti avea un consum crescut al masinii, o uzura neuniforma, deci confortul si siguranta voastra vor avea de suferit!
                                CONCLUZIA: terminati cu carpelile!!!

                                Pt. a nu crede ca ce scriu pe aici am auzit la coltul blocului, va spun ca sunt inginer si lucrez de 2 ani jumate la Pirelli Slatina, momentan fiind supervizor la calitate!
                                Vladberca, daca tot lucrezi la Pirelli, zi-mi si mie daca exista cauciucuri Pirelli resapate! Explic de ce intreb:
                                Am cumparat 4 cauyciucuri Pirelli P6000 185/55/R15 de la "cineva" si unu' de la vulcanizare mie-a spus ca sunt resapate! Am ramas blocat, nu stiam ce sa mai zic. Am fugit acasa, le-am intors si pe -o parte si pe cealalta dar nu se vede urma de resapare. Scrie "made in Romania" si toate cele pe ele! Mi-e frica sa le mai pun pe masina. Tre' sa plec la drum lung si am copil mic si tare mi-e frica. Daca poti zi-mi si mie cu exactitate toate lucrurile de siguranta de pe cauciucurile Pirelli, ca tre' sa existe asa ceva, nu!?

                                nu mai scrie cu majuscule, se considera tipatura, strigat si unii s-ar putea simti jigniti
                                Last edited by Seba; 24 March 2009, 16:25.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google