Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Parintii nostri au facut/au fost obligati sa faca, ce li s-a spus ca e bine pentru tara de catre conducatorii de atunci. Sunt oameni care si-a sacrificat viata personala lucrand pe santierele patriei. Asa au fost motivati. Rezultatul? Cei din epoca apropiata au vandut pe 3 franci ce s-au spetit generatii sa construiasca.
    Asta, apropo de crezut in ceva.

    Ca sa o clarific cu biserica (cu Dumnezeu ti-am explicat ce relatie am): am un prieten, cu care ma stiu demult. Tatul lui e protopop, iar el, normal ca preot, ce putea sa fie. Stiu foarte bine cum incepe viata in preotie a unui tanar absolvent de teologie. Spaga, daca nu e tatal tau in vreo functie bisericeasca. Curata moralitate.

    Asa ca nu popii trebuie sa ne invete pe noi credinta, trebuie doar ca noi sa credem in ceva.
    Eu in Biserica si in indemnurile conducatorilor tarii, in hey-rup-ul ala care se servea parintilor nostri, NU voi crede niciodata.

    Comment


    • Voi puneti semnul = intre niste ierarhii lumesti si biserica vie, traitoare in Hristos, sau intre tara si conducatorii tarii, care in multe perioade ale istoriei au fost niste marionete in mainile strainilor care si-au pus cizma peste aceste pamanturi si pe grumazul nostru?

      Comment


      • N-ai inteles.
        Am zis doar ca: nu invat sa cred de la cei care nu au cum sa ma invete, ei insisi fiind modele pe care nu ai de ce le urma. O sutana n-ar avea ce cauta intr-un Audi A8, atat timp cat biserica in care slujeste nu e gata si propovaduiesti smerenia si cumpatarea. (cazul de care ziceam ieri)
        Trebuie pictata in interior, deci popa aia isi va schimba A8-ul pe un S8.

        Imi poti calcula cate lumanari trebuie vandute si cate liturghii trebuie date pentru a asigura consumul pe o saptamana al motorului unui A8?

        Comment


        • Originally posted by ion_R5 View Post
          Voi puneti semnul = intre niste ierarhii lumesti si biserica vie, traitoare in Hristos, sau intre tara si conducatorii tarii, care in multe perioade ale istoriei au fost niste marionete in mainile strainilor care si-au pus cizma peste aceste pamanturi si pe grumazul nostru?
          Ia vezi cum a aparut crestinismul pe taramurile astea...tot "strainii" l-au adus
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

          Comment


          • "ParteIntunecata" - eu nu am nimic cu strainii. Am o problema cu cineva cand imi intra in ograda si vrea sa imi ia ce-i al meu sau vrea sa imi vare pe gat un comportament care mi-e strain si care e negativ, indiferent de mijloacele utilizate. Si de asemenea am o problema si cu unul de-al meu care face aceleasi lucruri.

            Altfel de ce as avea ceva cu cineva? Prieten iti poate fi un om, chiar de vine de la capatul pamantului. Gandul si cugetul este cel care ne anima pe toti. Daca gandesti frumos si ai ganduri buni, vei face fapte bune. Daca esti plin de ganduri rele, de rautate, vei fi tentat sa faci fapte rele. Norocul multora, in fata celor multi, este nu li se vad gandurile. Dar sunt si oameni cu Har care pot vedea gandurile oamenilor - si in fata carora nu te poti ascunde, nu mai poti mima intentii bune sau juca teatru.

            Sunt de asemenea si oameni buni in esenta, dar care si-au umplut mintea, din jur si de aiurea cu ganduri rele, cu negativ, cu deznadejde - si nu isi mai dau seama ca gandurile astea care le-au invadat mintea nu-s ale lor, dar ii stapanesc si ii indruma sa nu faca bine. Poate se stapanesc sa nu faca rau in mod deliberat, dar nu fac nici binele pe care ar putea sa-l faca, daca ar avea mintea eliberata de gandurile relele cu care si-au umplut mintea si inima.

            "Iubirea multora se va stinge din cauza inmultirii faradelegilor in vremurile mai de pe urma."
            Last edited by ion_R5; 20 April 2012, 11:53.

            Comment


            • Este problema dumitale despre ceea ce-ti convine sau nu, iar asta e valabil pentru orice individ. Tendinta unei civilizatii, cand evolueaza, este de a se globaliza, este pur si simplu un curs natural. Bineinteles ca, orice civilizatie trece prin momente de cotitura, iar naturii nu-i pasa cine supravietuieste sau nu. Trebuie sa dovedesti (ca specie) ca vrei/trebuie sa traiesti. Fiecare dintre noi trebuie sa inteleaga ca lucrurile au nevoie de poli opusi pentru a se manifesta. Ideea de "D-zeu vs Diavol" este o prostie, din punctul meu de vedere. D-zeu trebuie sa contina ambii poli pentru a putea creea viata, cel putin in Universul asta, asa ingust, cum il vedem.
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

              Comment


              • Asta cu globalizarea este o tema foarte la moda si e promovata foarte tare de cativa lideri politici ai tarilor celor mai dezvoltate economic si militar - idee propulsata in mod evident de ratiuni de ordin economic/material.

                In mod natural nu putem vorbi despre globalizare. Aparitia unor imperii, nascute din ambitia unor conducatori care si-au dorit sa stapaneasca intreg pamantul este veche de cand e lumea si pamantul. In mod ciclic au tot aparut astfel de imperii care au tot crescut de-a lungul mai multor generatii de conducatori, dupa care a venit si decaderea acelor imperii. Situatia asta s-a tot repetat in diverse locuri de pe glob.

                Globalizarea este insa altceva - este o cu totul alta gandire. Este o intoarcere la sclavagism, asa cum nici un alt sistem de pana acum nu si-a propus sau nu a reusit. Dar va avea si sistemul asta o ascensiune si o descrestere. Se va depasi si etapa asta. Nu va dura nici asta foarte mult.

                Asta daca nu va genera un conflict militar atat de dur incat sa ne aduca destul de aproape de o extinctie a rasei umane. Sigur, Hollywood-ul ne-a prezentat fel si fel de scenarii ale viitorului, dar noi ramanem cu picioarele pe pamant.

                Comment


                • Conflicte militare vor exista mereu, intre tari, intre culturi, intre galaxii, etc. Si ideea de sclavagism e propulsata tot de anumite teorii conspirationiste si asa si este, raportat la o anumita perioada de timp DAR, trebuie vazuta imaginea de ansamblu: Specia nu are nici o sansa de supravietuire cat timp indivizii isi vad interesele propri. In momentul asta, situatia este grava, din punctul asta de vedere. OMUL nu e suficient de iluminat pentru a realiza asta, d-aia si exista sforarii. Cat de pozitive sau negative sunt incercarile astea, ramane de vazut, oricum, schimbarile se petrec in perioade lungi de timp, raportat la vietile noastre. Ceea ce vedem noi sunt doar franturi dintr-un puzzle.
                  Ceea ce ma intriga este faptul ca, chiar si in toata ceata asta informationala, daca vrei cu adevarat, poti sa gasesti o cale de echilibru. Nu iti este interzis, e doar ascuns si precum spunea Hermes de la Greci " Adevarul trebuie cautat, nu pus pe tava". Poate ca asta ar trebui sa fie inceputul fiecaruia in "odiseea" sa, sa caute si sa nu ia de bune niste standarde prefabricate.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                  Comment


                  • Apropos de gandiri "prefabricate" sau de "standarde" in gandire...

                    Ma gandesc... apropos de tendinta intradevar naturala a oamenilor de a cauta marginile pamantului, galaxiei, universului, etc

                    Ma gandesc la descoperirea Americilor... Cristofor Columb cu expeditiile sale si tot ce a urmat imediat dupa... Noi gandim foarte partinitor. Nimeni nu doreste sa isi aminteasca ce crime si nenorociri s-au produs acolo. In schimb daca bastinasii ar fi inteles ca stau de vorba cu niste cotropitori - i-ar fi luat la bate din prima si i-ar fi alungat, sau poate chiar i-ar fi omorat pe toti.

                    Ce am fi spus noi atunci? Ia uite, niste barbari, niste criminali... Insa noi fiind aia mai "civilizati", mai "evoluati" - asa cum multi aici aduc civilizatia si modernitatea tehnologica in discutiile despre Dumnezeu - a fost "oarecum firesc" ca acei "salbatici" sa fie masacrati in masa.

                    Asta cu "Adevarul trebuie cautat, nu pus pe tava"... e o afirmatie care se verifica in viata omului. Este situatia pe care noi o traim din plin astazi. Am blamat ani de-a randul sistemul de invatamant, sistemul sanitar, industria, economia... De multe ori il blamam chiar si pe Dumnezeu "unde este?" etc

                    Si atunci ne meritam soarta... Ajungem in situatia in care se inchid spitale, se inchid scoli, s-a terminat si cu industria si cu economia noastra... si atunci o sa ne amintim, cei care am mai prins ceva din toate astea si o sa spunem... Ce buna era scoala aia, ce bune erau spitalele alea... mai dadeai un plic la doctor si iti rezolvai boala si necazul.... Cand spitalele private vor afisa la poarta tarifele de hotel de lux + pretul serviciilor medicale... atunci multi isi vor obloji ranile singuri sau se vor duce pe lumea cealalta din lipsa banilor. Atunci cand foarte multi vor intra in scoala si vor iesi la fel de invatati precum au intrat - se vor intreba parintii lor... "Totusi, pe vremea mea, mai prindeai ceva in scoala, chiar daca nu erai cel mai destupat la minte... Mai tragea profesorul de tine, mai de frica parintilor... tot se lipea ceva de elev"

                    Si tot asa si cu Dumnezeu. Cand vom fi in strada singuri si goi... vom fi multi, dar vom fi singuri, fiindca ne-am indepartat de cei de langa noi... vom ridica ochii la Cer si vom spune atat: "Unde esti Doamne, de ce ne-ai uitat, ai mila de noi..." Dar nu Dumnezeu ne-a uitat. Noi i-am uitat si pe cei de langa noi si pe Dumnezeu.

                    Vom ajunge si la aceste momente dure, fiindca asta e calea pe care sunt impinse lucrurile... Si nu de la noi. La noi sunt doar puse in aplicare fara multa cracnire. Scrasnetul dintilor va fi la cei multi. Vom trece prin toate astea, fiindca atunci cand am fost amagiti l-am uitat pe Dumnezeu si ne-am lasati incantati de cioara vopsita de pe gard si am dat vrabia din mana.

                    Niciodata nu-i prea tarziu sa ne intoarcem la Dumnezeu. Ce inseamna asta? Sa cautam liniste, stabilitate, iubire. Nu zapaceala care ne-a ametit atat de tare, incat nu mai stim cine suntem, ce limba vorbim si din ce popor facem parte... care sunt valorile si traditiile noastre autentice.

                    #############################

                    Apropos de "standarde prefabricate" Darksid3 --- uite ca basmele alea vechi romanesti - cu apa vie, cu apa moarta - au ajuns sa fie confirmate de oamenii de stiinta. Uite ca avem o traditie frumoasa si adevarata. De asta spun mereu ca trebuie sa ne urmam valorile si traditiile autentice.

                    Comment


                    • Devine interesant asta cu "apa vie"...

                      Comment


                      • E alt subiect legat de capacitatea energetica a apei, memorarea, clusterii, etc. Nu neg asta, ba chiar aprob orice este dincolo de sfera "normala" a gandirii colective, inca o dovada a limitarilor ce sunt impuse direct sau indirect, preluate intr-o anume masura de indivizi si propagate generatiilor mai tinere. Stiinta (ca religie) s-a inselat, se inseala si se va mai insela.
                        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                        Comment


                        • "ParteaIntunecata" - totusi nu putem sa dam la o parte asa tot ce a fost inainte, tot ce au stiut si au trait bunicii si strabunicii. Abordarea ta este "negationista". Nu putem nega tot ce a fost inaintea noastra. Sigur, ne consideram noi acuma "buricul pamantului" fiindca s-a mai inventat inca o telecomanda, inca un "device"... Asa vor crede si nepotii la randul lor... ca noi am fost praf si ca ei sunt "aia" care le stiu... si tot asa.

                          Eu am ramas mirat in scoala generala la istorie, cand am ajuns la Cuza si scria acolo in carte: "Intemeietorul Romaniei moderne". Mi s-a parut asa o chestie anapoda... Adica pe vremea lui strabunicu, cand arau cu plugul cu boi, se "nastea" Romania "moderna".

                          Si suna ciudat, fiindca noi ne consideram moderni, civilizati, etc. Dar daca citim un pic de istorie si filosofie si intelegem ca secolul 20 cu cele 2 razboaie mondiale, cu instaurarea comunismului in Rusia in 1917 si mai tarziu in mai multe tari de pe glob, cu disparitia imperiului colonial britanic in forma respectiva de mentinere a unor teritorii prin forta armelor - care a fost inlocuita mai apoi prin dependente economice si militare de catre americani si britanici, care se mentin si astazi --- toate astea vin din secolul 19, un secol foarte tulbure si in care s-au pus la punct toate aceste evenimente din secolul 20.

                          Si toate s-au bazat pe curentele filosofice, pe modelele sociale si pe trendurile de gandire din secolele 18 si 19 (a se vedea tezele de dinaintea revolutiei franceze si cele ce au zguduit imperiile din Europa din secolul 19)

                          Pe filosofiile astea de secol 18 si 19, pe care foarte multi intelectuali le iau drept "baza a gandirii superioare umane" - eu nu dau nici 2 cepe degerate - fiindca in esenta sunt punctul de plecare pentru modificarea structurii sociale, sau mai bine spus sunt baza de pornire a destructurarii sociale si umane, pe care au trait-o si bunicii si parintii nostri si pe care noi o traim din plin.

                          George Orwell nu este un vizionar, ci un continuator a acestor filosofii - deja conturate si aplicate practic in secolul 20. La inceputul anilor '90, cand s-a mai putut umbla la arhive, s-a spus despre una din lucrarile de capatai dupa care se ghida Lenin, si care avea titlul, citez: "CUM SA MINTIM POPORUL"

                          Daca facem o comparatie intre aceste sisteme sociale si filosofii - in fata carora multora le curg balele - si ortodoxie - de departe ortodoxia n-are nici o treaba cu aceste minciuni infecte care au bulversat omenirea.

                          Comment


                          • Nu stiu de unde ai scos-o p-asta cu "negationismul". Indemnarea catre iluminare, catre zone deschise si accesibile oricui, nu inseamna "negationism". De asemenea, faci niste erori elementare prin minimalizarea filozofiilor in detrimentul indoctrinarilor grosolane, tipic bisericesti. Asa cum am mai spus, diferenta dintre informatiile ce alimenteaza constiinta si cele ce limiteaza doar in raportarea cu ceva, este enorma. Haide totusi sa nu etichetam in stilul asta. Nu stiu ce ai studiat dumneata, nu imi permit sa trag concluzii, dar daca vrei, iti recomand sa incepi cu asirologia, ca tot e vorba de raportarea cu "valorile" si "trecutul", deci incepe cu INCEPUTUL.
                            Spicuirea catorva informatii si punerea lor aici, pentru argumentare, este o alegere gresita, din partea dumitale. Nu vreau sa ma apuc sa fac o "scurta" descriere a inceputurilor omenirii si as face-o degeaba, o sa-mi spui ca "nu stim ce a fost atunci". Dar ai fost cand s-a facut Biblia? Ai fost sa-l vezi pe Isus rastignit? SI Religia tot pe speculatii se bazeaza, doar ca e factorul subiectiv ce nu te lasa sa accepti unele lucruri. Factorul ala se numeste PROGRAMARE.

                            PS: Nu esti deloc in postura de a afirma ce e minciuna si ce nu e
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • ion_R5, filosofia si religia nu vor fi niciodata in corcondanta pentru ca filosofia presupune folosirea rationamentului, pentru adresarea problemelor fundamentale, pe cand religia presupune credinta fara rationament (crezi fara sa "vezi" sau in sens mai larg: fara sa "intelegi").

                              Prin filosofie lumea a progresat, pe toate planurile si nu prin religie; e oarecum normal cand ajungi la un anumit nivel de cultura intelectuala (nu ma refer la individ ci la populatie in general), cand intelegi anumite fenomene care pana nu de mult religia le considera divine (dar defapt ele sunt pe cat se poate de logice), sa te intrebi: care este adevarul?

                              S.

                              P.S.: simbolul "apa vie - apa moarta" din basmele romanesti nu are nicio legatura cu apa grea si apa usoara ca substante chimice cu compozitie speciala; sa nu amestecam, vba romaneasca, "sula cu prefectura";
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

                              Comment


                              • Originally posted by Silviu View Post
                                P.S.: simbolul "apa vie - apa moarta" din basmele romanesti nu are nicio legatura cu apa grea si apa usoara ca substante chimice cu compozitie speciala; sa nu amestecam, vba romaneasca, "sula cu prefectura";
                                De unde stii tu ca nu are nici o legatura? Uite cum faci o afirmatie care se bazeaza pe nimic. Cearta-te tu cu academicianul Bojor si cu alti oameni de stiinta care au afirmat ca apa vie si apa moarta din basme se refera la apa usoara si la apa grea.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google